Biserica Ortodoxă din Moldova alături de refugiații găzduiți în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

278

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, parohiile din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni au organizat o amplă campanie de colectare a ajutoarelor umanitare pentru refugiații din Ucraina găzduiți în circumscripție.

Așadar, tone de ajutoare umanitare au fost colectate din parohiile din Protopopiat, dar și transportate de peste hotarele Republicii Moldova în cadrul unor proiecte de caritate. Acestea au fost distribuite la Centrele de Plasament temporar din teritoriu, cât și pe la casele enoriașilor care au cazat refugiați sau direct în parohii.

Ajutoarele constau în alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, kituri de cazare (pături, pilote și cearșafuri), haine, încălțăminte, medicamente de prima necesitate, jucării și scutece pentru copii ș.a.m.d.

Pe fondul prelungirii crizei umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă din Moldova continuă ample acțiuni social-filantropice, îndemnând cu dragoste implicarea tuturor fiilor ei duhovnicești în actele de caritate.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
440

Credincioșii soroceni au întâmpinat moaștele Sfintei Fericitei Matrona

În a doua parte a zilei de 21 noiembrie 2021, ajunul prăznuirii Cuvioasei Matrona din Constantinopol, clerul și credincioșii soroceni au participat la procesiunea de întâmpinare a raclei cu sfintele moaște ale Sfintei Fericitei Matrona. Sfânta Fericita Maică Matrona este grabnic ajutătoare celor care, vin cu credință curată și nădejde pentru a-i cere mijlocirea în […]


Foto