Sorocenii au sărbătorit Nașterea Domnului împreună cu Ierarhul lor la Catedrala episcopală

354

În dimineața zilei de 7 ianuarie 2021, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul Catedralei episcopale, condus de diaconul Mihail Rotari.

După citirea pericopei evanghelicie Episcopul Ioan a citit în fața credincioșilor prezenți Pastorala la Nașterea Domnului a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

La sfârșitul Liturghiei, cete de colindători au vestit prin colindul străbun despre venirea în lume a Pruncului Hristos, iar copilașii prezenți au primit din partea Ierarhului cadouri și iconițe ale Nașterii Domnului.

În încheierea slujbei arhiereul Sorocii a îndemnat credincioșii prezenți să îşi umple sufletele de lumina şi bucuria ce izvorăsc din Naşterea Pruncului Iisus în ieslea din Betleem, Care a venit în lume pentru mântuirea neamului omenesc, deoarece sărbătoarea Nașterii Domnului este un îndemn la iubire, pace și viață autentică.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
5717

Minunea ce se întîmplă an de an pe Muntele Tabor în ziua Schimbării la față a Domnului (6/19 august)

Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului datează de la începutul sec. al IV-lea, când Sfânta Împărăteasă Elena zidește o biserică pe Muntele Tabor. Apoi, această sărbătoare începe să fie menționată în documente din prima jumătate a secolului al V-lea. În Apus, sărbătoarea Schimbării la Față s-a generalizat mai târziu, prin hotărârea luată de papa Calist […]