Slujire Arhierească și Festivalul Raional al cîntecului pascal în parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni, raionul Ocnița

1290

Sîmbătă, 7 mai 2016, în Săptămîna Luminată, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni, raionul Ocnița, săvîrșind aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, blagocinul bisericilor din raionul Ocnița, protoiereul Alexandru Usatîi, protoiereul Vitalie Guțu, paroh al bisericii ”Sf. Nicolae”, slujitori din cuprinsul blagociniei Ocnița. La serviciul divin au participat și mulți credincioși din parohie și din localitățile învecinate.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici de la mănăstirea Călărășeuca, iar predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită, cu binecuvîntarea Ierarhului, de părintele Lazăr, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița.

În cadrul Sfintei Liturghii, în semn de recunoștință pentru grija ce o poartă bunăstării spirituale a credincioșilor și a sfîntului lăcaș, părintele paroh, protoiereul Vitalie Guțu a fost distins de către Ierarh cu medalia eparhială „Sfîntul și Dreptul Nicodim”.

După Sfînta Liturghie a avut loc procesiunea de înconjurare a bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii și cuvîntul de învățătură și al Ierarhului. Prea Sfinția Nicodim a felicitat poporul drept-credincios prezent la slujbă cu prilejul sfintelor sărbători pascale și i-a îndemnat pe toți să se bucure de roadele Învierii lui Hristos prin participarea la sfintele slujbe și împărtășirea cu Sfintele Taine.

Mi mulți ctitori ai bisericii „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni au fost decorați cu distincții bisericești, iar mulțimea credincioșilor a primit din partea Ierarhului cîte o iconiță în semn de binecuvîntare.

După Sfînta Liturghie, biserica „Sf. Nicolae” din Codreni a găzduit Festivalul Rional al cîntecului pascal „Cînta-voi Domnului meu!”. Cu multă dăruire, har și măiestrie artistică au adus slavă și recunoștință Domnului Hristos cel Înviat colectivele artistice de elevi și maturi din localitățile raionului Ocnița și nu numai, pentru care festivalul a devenit o tradiție.

Concomitent cu desfășurarea festivalului, în curtea bisericii a fost vernisată o frumoasă expoziție de bucate și creații artistice cu tematică pascală.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole Asemănătoare
1681

Liturghie Praznicală în cinstea ocrotitorului ceresc al Preasfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni

Luni, 1 mai 2017, în săptămîna a III-a după Paști, cînd Biserica Ortodoxă continuă să cinstească pe Sfintele Femei Mironosițe, pe Sfîntul Iosif din Arimateea și pe Dreptul Nicodim, ucenicul de taină și prietenul Domnului Hristos – Ocrotitorul ceresc al Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni a […]

Articole postate de același autor
589

Un preot din Chișinău anunță cum va sfinți bucatele de Paști la biserică

După ce Mitropolia Moldovei a venit cu câteva îndrumări privind săvârșirea slujbei la Învierea Domnului, printre care s-a permis și binecuvântarea bucatelor de paști în curtea bisericilor, dar cu respectarea măsurilor speciale de protecție, un preot din Chișinău anunță o soluție. Astfel, părintele propune un grafic al bisericii, în așa mod ca credincioșii să poată, […]


Foto