Slujire Arhierească și Festivalul Raional al cîntecului pascal în parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni, raionul Ocnița

1597

Sîmbătă, 7 mai 2016, în Săptămîna Luminată, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni, raionul Ocnița, săvîrșind aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, blagocinul bisericilor din raionul Ocnița, protoiereul Alexandru Usatîi, protoiereul Vitalie Guțu, paroh al bisericii ”Sf. Nicolae”, slujitori din cuprinsul blagociniei Ocnița. La serviciul divin au participat și mulți credincioși din parohie și din localitățile învecinate.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici de la mănăstirea Călărășeuca, iar predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită, cu binecuvîntarea Ierarhului, de părintele Lazăr, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița.

În cadrul Sfintei Liturghii, în semn de recunoștință pentru grija ce o poartă bunăstării spirituale a credincioșilor și a sfîntului lăcaș, părintele paroh, protoiereul Vitalie Guțu a fost distins de către Ierarh cu medalia eparhială „Sfîntul și Dreptul Nicodim”.

După Sfînta Liturghie a avut loc procesiunea de înconjurare a bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii și cuvîntul de învățătură și al Ierarhului. Prea Sfinția Nicodim a felicitat poporul drept-credincios prezent la slujbă cu prilejul sfintelor sărbători pascale și i-a îndemnat pe toți să se bucure de roadele Învierii lui Hristos prin participarea la sfintele slujbe și împărtășirea cu Sfintele Taine.

Mi mulți ctitori ai bisericii „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni au fost decorați cu distincții bisericești, iar mulțimea credincioșilor a primit din partea Ierarhului cîte o iconiță în semn de binecuvîntare.

După Sfînta Liturghie, biserica „Sf. Nicolae” din Codreni a găzduit Festivalul Rional al cîntecului pascal „Cînta-voi Domnului meu!”. Cu multă dăruire, har și măiestrie artistică au adus slavă și recunoștință Domnului Hristos cel Înviat colectivele artistice de elevi și maturi din localitățile raionului Ocnița și nu numai, pentru care festivalul a devenit o tradiție.

Concomitent cu desfășurarea festivalului, în curtea bisericii a fost vernisată o frumoasă expoziție de bucate și creații artistice cu tematică pascală.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole Asemănătoare
2384

Mesaj de felicitare adresat PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni

Cu prilejul aniversării a 35 de ani de slujire Bisericii lui Hristos a Preasfinţiei Voastre, Vă adresăm alese urări de sănătate şi bucurii duhovnicești, dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea pastorală și misionară pe care o desfăşuraţi spre slava lui Dumnezeu şi binele Bisericii. Fie ca Mântuitorul Hristos, Domnul nostru, […]

Articole postate de același autor
1523

Va fi constuită prima biserică din Australia închinată Sfântului Paisie Aghioritul

Piatra de temelie a primei biserici ortodoxe din Australia cu hramul Sfântul Paisie Aghioritul  a fost așezată așezată în orașul Perth în ziua de 21 octombrie de Preasfințitul Părinte Nikandros de Dorileea. Noua biserică va fi construită pe terenul Mănăstirii ortodoxe grecești Sfântul Ioan din Forrestfield, Perth. “Vom fi întotdeauna recunoscători domnului Kakulas pentru sprijinirea fiecărui proiect al […]