Slujire Arhierească și Festivalul Raional al cîntecului pascal în parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni, raionul Ocnița

2041

Sîmbătă, 7 mai 2016, în Săptămîna Luminată, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni, raionul Ocnița, săvîrșind aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, blagocinul bisericilor din raionul Ocnița, protoiereul Alexandru Usatîi, protoiereul Vitalie Guțu, paroh al bisericii ”Sf. Nicolae”, slujitori din cuprinsul blagociniei Ocnița. La serviciul divin au participat și mulți credincioși din parohie și din localitățile învecinate.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici de la mănăstirea Călărășeuca, iar predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită, cu binecuvîntarea Ierarhului, de părintele Lazăr, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița.

În cadrul Sfintei Liturghii, în semn de recunoștință pentru grija ce o poartă bunăstării spirituale a credincioșilor și a sfîntului lăcaș, părintele paroh, protoiereul Vitalie Guțu a fost distins de către Ierarh cu medalia eparhială „Sfîntul și Dreptul Nicodim”.

După Sfînta Liturghie a avut loc procesiunea de înconjurare a bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii și cuvîntul de învățătură și al Ierarhului. Prea Sfinția Nicodim a felicitat poporul drept-credincios prezent la slujbă cu prilejul sfintelor sărbători pascale și i-a îndemnat pe toți să se bucure de roadele Învierii lui Hristos prin participarea la sfintele slujbe și împărtășirea cu Sfintele Taine.

Mi mulți ctitori ai bisericii „Sf. Nicolae” din localitatea Codreni au fost decorați cu distincții bisericești, iar mulțimea credincioșilor a primit din partea Ierarhului cîte o iconiță în semn de binecuvîntare.

După Sfînta Liturghie, biserica „Sf. Nicolae” din Codreni a găzduit Festivalul Rional al cîntecului pascal „Cînta-voi Domnului meu!”. Cu multă dăruire, har și măiestrie artistică au adus slavă și recunoștință Domnului Hristos cel Înviat colectivele artistice de elevi și maturi din localitățile raionului Ocnița și nu numai, pentru care festivalul a devenit o tradiție.

Concomitent cu desfășurarea festivalului, în curtea bisericii a fost vernisată o frumoasă expoziție de bucate și creații artistice cu tematică pascală.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole Asemănătoare
2571

Sărbătoarea Întîmpinării Domnului la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din Edineț

Luni, 15 februarie 2016, în ziua praznicului Întîmpinării Domnului nostru Iisus Hristos, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul serviciului divin au fost înălțate rugăciuni pentru odihna cu drepții […]

Articole postate de același autor
905

Primul Canal de Televiziune Creștin-Ortodox din Republica Moldova NIKA TV a primit Licența de la CA

Săptămâna trecută, Consiliul Audiovizualului a aprobat în unanimitate licența pentru canalul de televiziune creștin-ortodox NIKA TV. Astfel, în scurt timp, pe teritoriul Republicii Moldova își va începe activitatea un post TV creștin-ortodox, autohton. Obiectivele principale ale canalului de televiziune Nika TV sunt următoarele: – Promovarea valorilor creștine ortodoxe; – Educația cetățenilor în spiritul valorilor Credinței și Bisericii; – […]