Slujba de sfințire a sediului Consiliului raional din orașul Fălești

167

Joi, 24 noiembrie 2022 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, un sobor de preoți, avându-l ca protos pe părintele-blagocin Anatolie Negură și părintele-blagocin Oleg Fistican, a oficiat sfințirea Consiliului raional din Fălești.

La rugăciune au participat Fîntîna Sergiu, președintele raionului Fălești, consilierii, precum și toți angajații din instituție.

Mai întâi a fost sfințirea apei, apoi au fost citite rugăciunile la binecuvântarea casei, a urmat stropirea cu Aghiazmă și ungerea cu undelemn sfințit a clădirii, au fost pomeniți nominal toți colaboratorii, apoi ei însăși fost miruiți și binecuvântați cu aghiazmă.

În cuvântul de adresare, părintele-blagocin Antolie a mulțumit pentru invitație și acceptare celor din aparatul Președintelui raionului, precum și tuturor celor prezenți pentru împreună-rugăciune; au fost rostite cuvinte de mulțumire și urări de sănătate și de mulți ani.

La rândul lui, domnul președinte al raionului, a rămas satisfăcut pentru receptivitatea slujitorilor altarelor și a mulțumit din partea întregului colectiv că a fost sfințită instituția, exprimându-și speranța pentru frumoasa colaborare.

La final, preoții au donat câteva icoane Consiliului Raional, precum și toate darurile aduse Azilului de bătrâni din Fălești.

Sursa: ephbalti.md

 


Articole postate de același autor
348

Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

Joi, 23 iunie 2022, în ziua pomenirii Sf. Sfințitului Mucenic Timotei și a celor împreună cu el, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Adormirea Maicii Domnului» din s. Răculești r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni. După oficierea […]


Foto