Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a aprobat instituirea unui nou ordin în cinstea Sf. Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail

738

Joi, 10 februarie 2022, la Reședința mitropolitană din Chişinău a avut loc prima din acest an ședință a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În cadrul ședinței, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a aprobat instituirea unui nou ordin în cinstea Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

Proces-verbal NR. 003 din 10 februarie 2022

S-a audiat:

Raportul ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove privind instituirea ordinului „Sf. Ierarh Dionisie Erhan”.

S-a decis:

De a aproba instituirea ordinului „Sf. Ierarh Dionisie Erhan” de gradul I, II, III şi medalia „Sf. Ierarh Dionisie Erhan”.

De a include în Registrul Distincțiilor Bisericii Ortodoxe din Moldova descrierea statutului ordinului și medaliei „Sf. Ierarh Dionisie Erhan”.

Sfântul Ierarh Dionisie Erhan este una dintre cele mai importante personalități basarabene, care a marcat epoca sa prin lucrarea misionară și prin slujirea lui Dumnezeu în prima jumătate a secolului trecut.

La 25 octombrie 2018 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a trecut în rândul Sfinților pe Episcopul Dionisie Erhan al Cetății-Albe-Ismail cu zi de pomenire la 17 septembrie. Ceremonia de proclamare a Canonizării Sfântului Ierarh Dionisie a avut loc la 27 octombrie 2019, în prezența Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, a membrilor Sfântului Sinod, a delegației Bisericii Ortodoxe din Moldova și a miilor de pelerini veniți la București.

Racla cu Sfintele moaște ale Sf. Ierarh Dionisie este expusă spre închinare în Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” a Sfintei Mănăstiri Suruceni, raionul Ialoveni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2179

Sfânta Iuliana ‒ drumul spre sfințenie

Iuliana, originară din Nicomidia, fiică a lui African, un om bogat și păgân, a trăit pe vremea când domneau împărații Dioclețian și Maximian, aceștia slujind idolilor. Fiind frumoasă și înțeleaptă, Iuliana a fost logodită cu un bărbat din suita împărătească, pe nume Elevsie. Tânăra însă a amânat nunta, cu motivul de a ajunge la vremea […]