Și-a început activitatea tabăra pentru tineri la mănăstirea Curchi

1493

La data de 17 iunie 2018, a fost inaugurată tabăra pentru tineri organizată cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.  

Tabăra își va desfășura activitatea la mănăstirea Curchi în perioada 17-24 iunie 2018 la care vor participa 20 tineri cu vârsta între 16-24 ani din mai multe regiuni ale republicii. 

Genericul taberei va fi „Sfinţii Trei Ierarhi, modele de urmare a lui Hristos”, care va prevedea inclusiv reamenajarea paraclisului în cinstea Sfinților Trei IerarhiProgramul va include participarea la liturghie și slujbele de dimineaţă şi seară, implicarea în activităţile şi lucrările desfăşurate la mănăstire,  vizionarea filmelor, lectură şi discuţii deschise, drumeţii şi multe altele.

O tabără religioasă este o metodă prin care tinerii se apropie de Dumnezeu, leagă noi prietenii, aflându-se întrun mediu în care se simt acceptați, iubiți și puși în valoare, în care pot găsi răspunsuri la frământările lor.  Participând la o tabără ortodoxă, tinerii potă găsi modele de trăi și experiențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea  dintre ei.

Sectoarele Sinodale Mănăstiri şi Viaţă Monahală

şi Activitate Pastorală pentru Tineret

 


Articole postate de același autor
771

ANACEC a înmânat diploma de doctor în filosofie preotului Octavian Moșin

Pe data de 25 octombrie 2019, la Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare a avut loc înmânarea festivă a diplomelor de doctor habilitat (3), diplomelor de doctor (29), certificatelor de conferențiar universitar (9), certificatelor de abilitare cu drept de conducător de doctorat (17). Preotului profesor Octavian Moșin de la Universitatea de […]


Foto