Actualitate

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit de credincioșii soroceni

81

În ziua sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cu binecuvântatea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca.

După citirea Evangheliei, Episcopul Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre contextul istoric și religios în care a trăit proorocul Dumnezeului Celui Viu, Sfântul Ilie Tesviteanul, călăuzitorul poporului evreu către lumina dreptei credințe.

„Sfântul Proroc Ilie se bucură de o mare cinstire atât în iudaism cât şi în creştinism şi chiar în islam, fiind socotit unul dintre profeţi. De aceea, cele trei mari religii monoteiste au faţă de Sfântul Proroc Ilie o cinstire deosebită. Sfântul Proroc Ilie face parte din prorocii Vechiului Testament care nu şi-au scris predicile sau cuvântările lor către popor. Sfântul Ilie a trăit şi a făcut lucruri minunate în secolul al IX-lea îHs., în timpul regelui Ahab din Samaria care a domnit între anii 874 -853 îHs”, a spus PS Ioan.

La final, PS Ioan a transmis felicitări celor care îl au ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

„Tuturor celor care poartă numele de Ilie le dorim ani mulți și binecuvântați, cu pace, bucurie, credință multă și fapte milostive”, le-a urat Preasfinția Sa.


Articole Asemănătoare
2287

Slujbă aniversară la un an de la hirotonia întru arhiereu a PS IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan

În ziua pomenirii Sfântului Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei și Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova, PS IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Alături de Arhipăstor au coliturghisit prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, precum și un impunător […]

Articole postate de același autor
2388

Pășim pe calea postului, calea urcușului spre Împărăţie

Duminica Vameşului şi a Fariseului mar­chează în­ce­pu­tul perioadei Tri­o­dului, care durează 10 săp­tă­mâni, primele trei fiind pregătitoare, urmând şap­te săptămâni ale Postului Mare.  Astfel, începând cu Duminica Vameşului şi a Fariseului,  pășim pe prima treaptă a urcușului spre Înviere, iar pentru a ajunge în vârful acestuia, va trebui să învățăm să pogorâm în iadul propriilor păcate, să-I cerem […]