Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. PS Ioan, Episcopul Sorocii a slujit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

1602

În ziua sărbătorii Tăierii capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Ioan, Episcopul Sorocii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Episcopul vicar a slujit cu binecuvântarea ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a evidenţiat că „Biserica Ortodoxă a rânduit ca această sărbătoare să fie cinstită prin post, în orice zi a săptămânii ar fi prăznuită, în amintirea celui mai aspru postitor și zelos propovăduitor al pocăinței.

În această zi nu trebuie numai să nu consumăm anumite alimente, ci să ținem și un post spiritual, duhovnicesc, mai profund, nefiind îngăduite manifestări zgomotoase. Ziua aceasta să ne fie o sărbătoare de meditație și să vedem ce am putea să facem să punem în practică cuvintele rostite de Sfântul Prooroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul”, a spus Preasfinția Sa.

Sfântul Ioan Botezătorul, în istoria Bisericii este consemnat ca ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a făcut trecerea spre perioada Noului Testament.

A murit ca martir, decapitat, la porunca regelui Irod. În Scriptură, Sfântul Ioan ne este înfățișat drept un mare ascet, îmbrăcat în haină de păr de cămilă, mâncând lăcuste și miere sălbatică.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Ioan a transmis mesajul părintesc de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir, care în aceste zile efectuează o vizită canonică în Arhiepiscopia de Tiraspol și Dubăsari.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
2266

Milostenia este o datorie şi o condiţie a dobândirii vieţii veşnice

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, PS IOAN, episcop de Soroca, vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a arătat diferenţa dintre judecata particulară şi cea universală, subliniind faptul că judecata de apoi, cea universală, este completă, definitivă şi înfricoşătoare. De asemenea, PS […]

Articole postate de același autor
7705

Să nu cauţi bogăţia şi frumuseţea, ci să aibă bunăcuviinţă şi minte…

Întâlnirea neaşteptată cu necunoscuta domniţă te-a făcut să te gândeşti dacă nu cumva ar putea să fie o partidă bună pentru căsătorie? Poate că acest gând se va îndeplini, dacă aceasta va fi voia lui Dumnezeu; tu să nu cauţi bogăţia şi frumuseţea, ci să aibă bunăcuviinţă şi minte, pentru ca să-i poţi împărtăşi în […]