Sfânta și dumnezeiasca Liturghie de Nașterea Sfântului Prorooc Ioan Botezătorul la Catedrala episcopală din Soroca

495

În ziua de prăznuire a Nașterii Sfântului Prorooc Ioan Botezătorul, joi, 7 iulie 2022, Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop vicar al Mitropoliei Moldovei a săvârșit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală din or. Soroca împreună cu preoții slujitori.

Preasfinția Sa a vorbit enoriașilor prezenți despre Sf. Prooroc Ioan Botezătorul care este cel mai mare bărbat născut din femeie (Matei 11.11), menționând următoarele:

„Prăznuim astăzi naşterea Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, care a fost cel din urmă prooroc al Legii celei Vechi şi cel dintâi prooroc al Noului Testament, pecetea celor două Testamente, aşa cum îl numeşte Sfânta noastră Biserică.

Postul și smerenia trebuie să ne însoțească în toate zilele vieții, pentru că ele ne fac asemenea cu marele proroc și înaintemergător Ioan; ba și mai mult, ne fac asemenea cu Dumnezeu, Care să ne învrednicească și să ajute să ne înnoim și noi sufletește, cu rugăciunile sfântului și mare­lui Său Prieten, Ioan Botezătorul. Amin ”

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
575

La Mănăstirea Țigănești a avut loc Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în cea de-a doua zi a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, s-a desfășurat Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a. Evenimentul, consacrat sărbătorii Nașterii Domnului, a avut loc la Mănăstirea Țigănești și a adunat participanți dornici de a vesti prin […]