Sfânta și dumnezeiasca Liturghie de Nașterea Sfântului Prorooc Ioan Botezătorul la Catedrala episcopală din Soroca

356

În ziua de prăznuire a Nașterii Sfântului Prorooc Ioan Botezătorul, joi, 7 iulie 2022, Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop vicar al Mitropoliei Moldovei a săvârșit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală din or. Soroca împreună cu preoții slujitori.

Preasfinția Sa a vorbit enoriașilor prezenți despre Sf. Prooroc Ioan Botezătorul care este cel mai mare bărbat născut din femeie (Matei 11.11), menționând următoarele:

„Prăznuim astăzi naşterea Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, care a fost cel din urmă prooroc al Legii celei Vechi şi cel dintâi prooroc al Noului Testament, pecetea celor două Testamente, aşa cum îl numeşte Sfânta noastră Biserică.

Postul și smerenia trebuie să ne însoțească în toate zilele vieții, pentru că ele ne fac asemenea cu marele proroc și înaintemergător Ioan; ba și mai mult, ne fac asemenea cu Dumnezeu, Care să ne învrednicească și să ajute să ne înnoim și noi sufletește, cu rugăciunile sfântului și mare­lui Său Prieten, Ioan Botezătorul. Amin ”

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
516

Slujire arhierească în duminica a VII-a după Paști la Mănăstirea Curchi

„Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.” (In. 17,9) În Duminica a VII-a după Paști (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, înconjurat de un sobor […]