Sfânta Lumină a ajuns în Republica Moldova. Întâmpinarea a avut loc fără participarea credincioșilor

277

Pentru al optsprezecelea an la rând, Sfânta Lumină – acest mare dar de binecuvântare din mormântul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos a ajuns în țara noastră. Întâmpinarea Luminei Sfinte a avut loc fără participarea credincioșilor, în condiții excepționale impuse de pandemie și cu respectarea normelor sanitare recomandate.

În seara zilei de sâmbătă, delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, din care au luat parte Vicarul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca și Consilierul Președintelui RM, dl Victor Gaiciuc, și care a zburat la Ierusalim pentru a lua Sfânta Lumină, a fost întâmpinată cu bucurie la Aeroportul Internațional Chișinău de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Președintele Republicii Moldova, dl Igor Dodon și slujitori delegați din toate eparhiile.

Reprezentanții eparhiilor vor duce Sfânta Lumină până aproape de miezul nopții în toate bisericile din țară.

Tradiția aducerii Luminii Sfinte de o delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova direct din Ierusalim și distribuirea ei prin eparhii în bisericile din întreaga republică în noaptea de Înviere a fost instituită de ÎPS Mitropolit Vladimir în anul 2002.

Slujba din noaptea de Înviere va fi oficiată la Catedrala Mitropolitană de Mitropolitul Vladimir împreună cu clericii sfântului lăcaș, cu începere de la 23.45. Participarea credincioșilor este interzisă de către autoritățile statului, în contextul stării de urgență declarată la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a stopa răspândirea virusului Covid 19.

Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct, la nivel naţional, de Moldova 1 şi Radio Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1385

O biserică din raionul Drochia, spartă de mai mulţi indivizi

Au forţat uşa bisericii şi au furat în jur de 5000 de lei. Este vorba de mai multe persoane necunoscute, care au jefuit locaşul sfânt din localitatea Mândâc, raionul Drochia. Potrivit poliţiei, totul a avut loc azi noapte. Mai mulţi indivizi necunoscuţi au spart lacătul bisericii şi au furat 5000 de lei. Anchetatorii sunt acum […]