Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la hramul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Călărășeuca, r. Ocnița

942

Vineri, 20 august, de ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Mitrofan, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a slujit împreună cu Înaltpreasfințitul NICODIM, Arhiepiscop de Edineț și Briceni în biserica cu același hram a mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, raionul Ocnița.

În dimineața zile, PS IOAN, a fost întâmpinat de către stareța mănăstirii, Egumena EUFROSINIA (Peșterean), soborul de preoți și obștea monahală.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșit înconjurul bisericii, apoi, Arhiepiscopul NICODIM a rostit cuvânt de învățătură și felicitare.

La slujba praznicală au luat parte starețe de mănăstiri, preoți și pelerini din diferite localități ale țării.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
865

Cât de mare rău este fățărnicia

Fățarnicul, pururea ținând ură în adâncul inimii lui, arată dragoste pe care o revarsă în afară la vedere, ca stâncile pe fundul mării, care acoperite de apa mică, devin un pericol neașteptat pentru cei ce nu se păzesc”, zice Sfântul Vasile cel Mare. Fățarnicul evlavios, vrea să fie numit sfânt și închinat de toți. „Vezi […]