Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la hramul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Călărășeuca, r. Ocnița

607

Vineri, 20 august, de ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Mitrofan, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a slujit împreună cu Înaltpreasfințitul NICODIM, Arhiepiscop de Edineț și Briceni în biserica cu același hram a mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, raionul Ocnița.

În dimineața zile, PS IOAN, a fost întâmpinat de către stareța mănăstirii, Egumena EUFROSINIA (Peșterean), soborul de preoți și obștea monahală.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșit înconjurul bisericii, apoi, Arhiepiscopul NICODIM a rostit cuvânt de învățătură și felicitare.

La slujba praznicală au luat parte starețe de mănăstiri, preoți și pelerini din diferite localități ale țării.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
374

Biserica oferă ajutor refugiaților ucraineni și familiilor social-vulnerabile din țară

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM continuă programul de asistență social-filantropică și spirituală în care beneficiază sute de refugiați ucraineni, dar și familii social-vulnerabile din țara noastră, oferind ajutoare umanitare, care constau în produse alimentare, produse de strictă […]


Foto