Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, de către Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolai

252

Sîmbătă, 19 decembrie 2020, când se face și pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de bolnavi, dar și pentru toți omagiații zilei, care poartă numele Nicolae.

Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, pe care le revarsă cu milostivire peste omenire, dar și rugăciuni de laudă Sfântului Ierarh Nicolae, pentru ajutorul ce îl dă credincioșilor și mijlocirea ce-o face înaintea lui Dumnezeu pentru omenire.

În timpul vohodului mic, Protoiereul Nicolai Boian, clericul Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, în semn de recunoștință arhipăstorească pentru trudă spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova și cu prilejul zilei protectorului ceresc, a fost decorat de către Preasfinția Sa cu Medalia Eparhială „Sf. Bn. Kneaz Alexandru Nevski, ” gr. I.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Ierarhului, Prot. Nicolai Boian a ținut un cuvânt predicatorial, în care a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Ierarh Nicolai.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a felicitat pe omagiatul zilei, prot. Nicolai Boian, dar și pe toți creștinii prezenți, cu pomenirea Sfântului Ierarh Nicolai, dorindu-le tuturor mântuire și ajutor de la Dumnezeu, dar și ocrotire de la Sfântul Ierarh Nicolai.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Jozefina Vizitiu-Gajim.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
2269

Când e prea mult bine pământesc fără Dumnezeu, se așteaptă necazuri

,,Prea mult bine face rău”, glăsuiește un proverb românesc. Atunci când oamenii nu mai apreciază ce au, atunci când devin liniari și echilibrați într-un mod de viață fără dificultăți, încep a o lua razna. Apare dorința de mai mult, o necesitate bolnavă de a dovedi cuiva ceva. ,,Cât de nerezonabil este un om când, din […]