Poliția Republicii Moldova marchează 30 de ani de activitate. Înaltpreasfințitul Vladimir a oficiat cu acest prilej slujba de Te Deum

1066

Vineri, 18 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Vladmir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a participat la ceremonia oficială prilejuită de aniversarea a 30 de ani de activitate a Poliției Republicii Moldova.

Întâistătătorul a fost însoțit de către Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării și Organele de Drept, conducerea Sectorului sinodal și preoți militari.

Evenimentul aniversar a avut loc cu participarea Ministrului Afacerilor Interne Pavel Voicu și a Șefului Inspectoratului General al Poliției al MAI Sergiu Paiu.

Cu acest deosebit prilej, Mitropolitul înconjurat de soborul preoțesc a oficiat slujba de Te Deum, ca mulțumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra polițiștilor Republicii Moldova, angajați în slujba păcii, a dreptății și a binelui.

La finalul ceremoniei, ÎPS Vladimir a acordat distincții mitropolitane pentru meritele deosebite în activitatea desfășurată, mai multor colaboratori ai IGP.

În alocațiunea Sa, Mitropolitul Vladimir a evidențiat faptul că Poliția Republicii Moldova este, alături de Biserică și Armată, o instituție fundamentală a statului nostru, care generează încredere, stabilitate și siguranță, contribuie la promovarea valorilor de bază ale poporului, prin sprijinirea stabilității, păcii și armoniei sociale, conferindu-ne încredere și liniște, în vederea unei optime desfășurări a activităților noastre cotidiene.

Am mulțumit astăzi lui Dumnezeu pentru activitatea dumneavoastră și dorim să vă arătăm prețuirea noastră pentru eforturile depuse pentru a menține în această lume ordinea, care vine de sus, de la Dumnezeul dreptății și al ordinii, a menționat ÎPS Mitropolit Vladimir la această zi de sărbătoare.

Sectorul Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2038

Prigoana împotriva creştinilor ia amploare la nivel mondial

Organizaţia umanitară creştină “Open Doors” reclamă mai ales crime şi violenţe din regiuni ale Africii. Numai în Nigeria au fost ucişi 3530 de creştini şi creştine. Este un document înfricoşător. Indexul prigoanei la nivel mondial întocmit de organizaţia creştină “Open Doors” arată că dreptul creştinilor de a-şi practica liber credinţa este îngrădit în 74 de […]