Poliția Republicii Moldova marchează 30 de ani de activitate. Înaltpreasfințitul Vladimir a oficiat cu acest prilej slujba de Te Deum

799

Vineri, 18 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Vladmir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a participat la ceremonia oficială prilejuită de aniversarea a 30 de ani de activitate a Poliției Republicii Moldova.

Întâistătătorul a fost însoțit de către Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării și Organele de Drept, conducerea Sectorului sinodal și preoți militari.

Evenimentul aniversar a avut loc cu participarea Ministrului Afacerilor Interne Pavel Voicu și a Șefului Inspectoratului General al Poliției al MAI Sergiu Paiu.

Cu acest deosebit prilej, Mitropolitul înconjurat de soborul preoțesc a oficiat slujba de Te Deum, ca mulțumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra polițiștilor Republicii Moldova, angajați în slujba păcii, a dreptății și a binelui.

La finalul ceremoniei, ÎPS Vladimir a acordat distincții mitropolitane pentru meritele deosebite în activitatea desfășurată, mai multor colaboratori ai IGP.

În alocațiunea Sa, Mitropolitul Vladimir a evidențiat faptul că Poliția Republicii Moldova este, alături de Biserică și Armată, o instituție fundamentală a statului nostru, care generează încredere, stabilitate și siguranță, contribuie la promovarea valorilor de bază ale poporului, prin sprijinirea stabilității, păcii și armoniei sociale, conferindu-ne încredere și liniște, în vederea unei optime desfășurări a activităților noastre cotidiene.

Am mulțumit astăzi lui Dumnezeu pentru activitatea dumneavoastră și dorim să vă arătăm prețuirea noastră pentru eforturile depuse pentru a menține în această lume ordinea, care vine de sus, de la Dumnezeul dreptății și al ordinii, a menționat ÎPS Mitropolit Vladimir la această zi de sărbătoare.

Sectorul Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1793

Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa

Pe parcursul zilelor petrecute la Schitul Mănăstirii ,,Sf. Ioan” de la Găbud, am trăit niște stări interioare pe care nu le mai poți avea decât la mănăstire. Noi trăim vremuri când suntem ca niște grăunțe de porumb, mereu măcinate de morile de vânt ale informației și ale furtunilor necontenite de știri și descoperiri. La mănăstire […]


Foto