Sfânta Liturghie în Duminica a X-a după Cincizecime (a Vindecării lunaticului) la Mănăstirea Ciuflea

138

În Duminica a X-a după Cincizecime (a Vindecării lunaticului) și prima din Postul Adormirii Maicii Domnului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala istorică a Mănăstirii Ciuflea.

Alături de Părintele Duhovnic au înălțat rugăciuni la altar clerul Mănăstirii, iar în curte numeroși credincioși din Capitală.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, li s-a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată vindecarea lunaticului, subliniindu-se valoarea rugăciunii și a credinței în dobândirea mântuirii.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Te Deum, după care Părintele Arhimandrit Nicolae a fost felicitat cu prilejul aniversării a 53 ani de viață.

Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a mulțumit confraților slujitori și credincioșilor pentru felicitările primite la popas aniversar.

La rândul său, Părintele Nicolae i-a felicitat pe slujitorii Mănăstirii Ciuflea: preotul Boris Balan cu prilejul aniversării a 3 ani de slujire preoțească și diaconul Rodion Chiper – 3 ani de slujire în treapata de diacon.

Sursa: ciuflea.md


Articole postate de același autor
144

Acțiune caritabilă la Penitenciarul nr. 7 – Rusca

Miercuri, 7 octombrie 2020, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Penitenciarul nr. 7 Rusca din s. Rusca, r. Hâncești, a primit un lot de ajutoare umanitare la începutul sezonului rece al acestui an. Darurile au fost înmânate conducerii instituției de către reprezentanții instituției mitropolitane: Prot. […]