Sfânta Liturghie în Duminica a X-a după Cincizecime (a Vindecării lunaticului) la Mănăstirea Ciuflea

685

În Duminica a X-a după Cincizecime (a Vindecării lunaticului) și prima din Postul Adormirii Maicii Domnului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala istorică a Mănăstirii Ciuflea.

Alături de Părintele Duhovnic au înălțat rugăciuni la altar clerul Mănăstirii, iar în curte numeroși credincioși din Capitală.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, li s-a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată vindecarea lunaticului, subliniindu-se valoarea rugăciunii și a credinței în dobândirea mântuirii.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Te Deum, după care Părintele Arhimandrit Nicolae a fost felicitat cu prilejul aniversării a 53 ani de viață.

Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a mulțumit confraților slujitori și credincioșilor pentru felicitările primite la popas aniversar.

La rândul său, Părintele Nicolae i-a felicitat pe slujitorii Mănăstirii Ciuflea: preotul Boris Balan cu prilejul aniversării a 3 ani de slujire preoțească și diaconul Rodion Chiper – 3 ani de slujire în treapata de diacon.

Sursa: ciuflea.md


Articole postate de același autor
1509

Toţi voiesc să aibă pace, dar nu ştiu cum se dobândeşte

Toţi voiesc să aibă pace, dar nu ştiu cum se dobândeşte. Paisie cel Mare s-a mâniat, şi a rugat pe Domnul să-l izbăvească de mânie. Domnul i s-a arătat şi i-a spus: „Paisie, dacă voieşti a nu te mânia, atuncea nimica să doreşti, pe nimenea să osândeşti sau să urăşti — şi nu te vei mânia”. Aşa şi […]


Foto