Seminarul ”Relațiile interumane în creșterea credinței” la DMPDC

387

În săptămâna Floriilor, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a desășurat seminarul tematic ”Relațiile interumane în creșterea credinței”.

La eveniment au participat managerii centrelor pentru copii cu dizabilități din cadrul DMPDC și circa 50 de asistenți personali din capitală. Cu prilejul apropiatei sărbători a sărbătorilor, Sf. Paști, a fost pregătită și o expoziție pascală.

Oaspete de onoare a fost părintele Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret. Preotul profesor s-a referit la dificltățile în relațiile interumane, venind cu soluții pe care le recomandă Biserica Ortodoxă în istoria sa bimilenară.

Totodată, slujitorul Bisericii a prezentat proiectele și ofertele capelei USM, menționând că pentru copii cu dizabilități și nevoi speciale se săvârșește Sf. Liturghie în zi de sâmbătă pe parcursul anului bisericesc și se amenajează o cameră specială pentru activități cu această categorie de copii, cu implicarea unor specialiști din diverse domenii. Părintele și-a arătat deschiderea în vederea continuării colaborăririi între instituția ecleisială și DMPDC.


Articole postate de același autor
2488

Fă ceva pentru Dumnezeu de valoarea unui ban, El te va răsplăti cu un galben

Duhovnicul meu îmi spunea altă dată tot aşa, că piedicile pentru rugăciunea inimii ne vin din două laturi: din dreapta şi din stânga. Dacă vrăjmaşul nu reuşeşte să ne abată de la rugăciune prin gânduri deşarte sau prin dorinţe vinovate, el ne aduce în minte amintiri plăcute şi ne insuflă cugetări frumoase, pentru ca măcar […]