Şedinţa Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

341

Vineri, 5 noiembrie, 2021, Înaltreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, Preşedintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, dar și Membru permanent al Comisiei Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Canonizarea Sfinţilor, a întrunit toţi membrii comisiei din Episcopia de Tiraspol și Dubăsari într-o ședință care s-a desfășurat la Reședința Arhiepiscopală de la Mănăstirea Hîncu.

În cadrul ședinței de lucru, au fost cercetate dosarele propuse spre examinarea - a Ieromonahului Vichentie împreună cu mama sa Glicheria, care sunt propuși spre canonizare. 

Amintim că Ieromonahul Vichentie și mama sa Glicheria au fost uciși în cel mai bestial mod, întrucât în timpul regimului totalitar ateu, au mărturisit dreapta credință și s-au opus vehement de a se închide biserica din s. Tașlîc, raionul Grigoriopol. Ieromonahul Vichentie a fost găsit în casă cu nasul și limba tăiate și cu numeroase lovituri de cuțit în regiunea capului și a inimii, iar mama sa, Glicheria a fost găsită cu 24 de tăieturi pe tot corpul. Ambii aveau scrijelate pe piele semne ale crucii.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1028

Cugetări – versuri ale Sfântului Ioan Iacob de la Neamț

Precum încet se trece Făclia de la sfeșnic Așa se trece viaţa Și vine somnul veșnic.   Să cugetăm adesea La tainele ieșirii Să scăpăm de frică În ceasul despărţirii.   Să pomenim cu lacrămi Pe cei ce-au răposat Căci pentru noi se roagă Și ei neîncetat.   Nădejdea să ne fie La Cel fără […]


Foto