De Florii și Paști, cu slujbe doar în aer liber: Ce restricții s-au impus bisericilor, pentru următoarele două săptămâni

629

Slujbele de Florii și de Paști se vor desfășura în aer liber. Acest lucru a fost decis de către Comisia pentru Situații Excepționale, în ședința din 22 aprilie 2021.

Dat fiind faptul că se apropie Duminica Floriilor și Învierea Domnului, în scopul evitării infectării cu SARS-Cov-2 a cetățenilor, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ca în perioada 25 aprilie – 11 mai oficierea serviciilor divine să se desfășoare în afara lăcașelor de cult, cu păstrarea distanței de 1,5 metri și respectarea măsurilor de prevenire a infecției de Covid-19.

„Începând cu 25 aprilie și până în 11 mai, bisericile sunt obligate să țină slujbele în aer liber, cu respectarea distanței sociale și alte măsuri de protecție împotriva Covid-19”, a anunțat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Creștinii ortodocși vor sărbători Floriile la 25 aprilie și  Învierea Domnului la 2 mai.

 

cu referire la gov.md


Articole postate de același autor
1340

Iubirea – puterea de a vedea ce nu se vede

R.B.: Maică Siluana, astăzi avem o temă de larg interes: este vorba despre gelozie și infidelitate. Să începem cu problema fidelității. Nu știu dacă este o problemă, dar este o valoare în familia tradițională, care, încet-încet se cam subțiază. Cum facem să păstrăm totuși această valoare și care sunt avantajele ei? M.S.: Numai avantaje! Singurul […]


Foto