Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință celebrată liturgic la Catedrala episcopală din Soroca

667

6 mai 2022. Cu prilejul cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în Catedrala episcopală din oraşul Soroca, pentru a cere prin rugăciune mijlocirea acestui mare martir al creștinătății în fața Domnului.

La fel ca și la slujbele anterioare, PS Ioan a înălțat rugăciuni pentru pace în lume și pentru drept-măritorul popor al Moldovei.

În cuvântul de învăţătură, Episcopul Sorocii a vorbit despre personalitatea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe arătând că marele mucenic pe care Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi a primit o educaţie aleasă şi a fost un om vrednic, cu multe virtuţi morale deosebite pe care le-a inspirat mama sa şi credinţa în Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare tuturor celor care poartă numele în cinstea Sfinților Mucenici Gheorghe și Anatolie.

De mesajul Ierarhului s-au bucurat omagiata zilei, monahia Crischentia (Nogailîc), econom al Catedralei episcopale.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
4051

Viața Cuvioasei, frumoase şi pure, din pădurile Neamţului – Sfânta Teodora de la Sihla

Este cea dintâi româncă trecută în rândul sfinților. Biserica Ortodoxă din Republica Moldova o prăznuiește pe data de 7/20 august. Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla – această floare duhovnicească şi mireasă a lui Hristos, pe care a odrăslit-o pământul binecuvântat al Moldovei, s-a născut pe la jumătatea secolului al XVII-lea, în satul Vânători – […]