Mitropolitul Vladimir a liturghisit de hramul Bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe din Chișinău

610

Ca un izbăvitor al celor robiți și celor să­raci ocrotitor, celor bolnavi doctor, con­­­ducătorilor ajutător, purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hris­tos Dum­nezeu să mântuiască sufletele noastre. (Troparul Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruință)

Biserica ortodoxă prăznuiește în data de 6 mai pe Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruință iar cu acest prilej de aleasă sărbătoare, Înaltpreasfințutul Părinte Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit la hramul Bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe din Chișinău.

În dangătul duios al clopotelor, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către Preacucernicul Părinte Nicolae, parohul Sfintei Biserici însoțit de soborul preoțesc și mulțimea de credincioși care au venit la Sfânta Liturghie praznicală de a aduce slavă și mulțumire Sf. M. Mc. Gheorghe, cel care este pentru ei, grabnic rugător, mijlocitor și ocrotitor în fața Preasfintei Treimi.

În comuniunea liturgică, Ierarhul a avut alături în rugăciune pe Părintele Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul Sfintei Biserici, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopopul sectorului II, Chișinău precum și un sobor de preoți și diaconi.

Sfânta Liturghie a fost urmată de înconjurul Bisericii cu citirea celor patru Evanghelii praznicale după care a urmat un Te-deum de sănătate.

În adresarea Sa, Arhipăstorul a apreciat osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii, depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș. Totodată, ÎPS Mitropolit a oferit enoriașilor prezenți cărțulii de rugăciuni în semn de sporire duhovnicească și prezentă amintire a evenimentului.

În  încheiere, părintele-paroh Nicolae a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește, că în continuare cu smerenie și ascultare față de Biserică și Arhipăstor, va îndeplini cu râvnă misiunea la care a fost chemat, treapta preoției.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3344

Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda – Capitolul 1

1 Iuda, rob al lui Iisus Hristos şi frate al lui Iacov, celor ce sunt chemaţi, iubiţi în Dumnezeu-Tatăl şi păstraţi pentru Iisus Hristos: 2 Milă vouă şi pace şi iubirea să se înmulţească! 3 Iubiţilor, punând toată râvna să vă scriu despre mântuirea cea de obşte, simţit-am nevoie să vă scriu şi să vă […]