Actualitate

Sărbătoarea Învierii Domnului și în casele bătrânilor singuratici din satul Cruglic

1977

Sarbatoarea Invierii Domnului la biserica din satul Cruglic a adus multa bucurie batrinilor singuratici si oamenilor bolnavi din localitate. Lumina Invierii Domnului s-a revarsat asupra fiecarul credincios cu bucurie.

Si anul acesta enoriasii bisericii noastre au primit focul haric pentru al patrusprezecelea an consecutiv. In cadrul Sfintei Liturghii impreuna ne-am rugat pentru bunastarea tuturor dreptcredinciosilor crestini. A fost citit din pastorala mesajul de felicitare al Inaltpreasfintitului Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al Intregii Moldove. Credinciosii au asteptat cu nerabdare sfintirea pascutelor si oualelor pentru a se bucura intreaga saptamina luminata de maretul eveniment al Invierii Domnului.In dimineata zilei, preotul Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic a vizitat unii batrini singuratici si bolnavi ai localitatii, care ne-au primit cu lacrimi de bucurie.

Toti cei vizitati au primit daruri pascale si un ajutor financiar modest. Aceasta a fost posibil enoriasilor bisericii noastre, care ne-au sprijinit in acest gest de milostenie. Ne dorim sa vizitam si saptamina viitoare ceilalti batrini ai satului nostru aducandu-le bucuria si binecuvantarea Invierii Domnului.

Pr.  Nicolae Ciobanu

nicolaeciobanu.wordpress.com


Articole Asemănătoare
2345

,,Cum să înțelegem și să fim gata de Judecata de apoi’’. Discuție cu Protoiereul Nicolae Ciobanu

Ne aflăm în perioada premergătoare Postului Mare, astfel invitatul zilei de miercuri, 02 martie, Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii ,,Minunea Sf. Arh. Mihail și Gavriil’’ din s. Cruglic, r. Criuleni, a vorbit tinerilor despre ,,Cum sa înțelegem și să fim gata de Judecata de apoi”. Având drept suport citatul biblic, părintele a abordat […]

Articole postate de același autor
1229

Prot. Nicolae Ciobanu, consilier cultural, la ceas aniversar

Acum două decenii, Pr. Nicolae Ciobanu, absolvent al Academiei Teologice din Chișinău, era numit paroh într-o localitate în care urma să fie ridicat un sfânt locaș. Părintele ne mărturisește că i-a fost greu să memorizeze denumirea satului, însă ținea minte că se începe cu litera ”B”, ca să-și amintească ulterior că este vorba de satul […]