,,Cum să înțelegem și să fim gata de Judecata de apoi’’. Discuție cu Protoiereul Nicolae Ciobanu

2022

Ne aflăm în perioada premergătoare Postului Mare, astfel invitatul zilei de miercuri, 02 martie, Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii ,,Minunea Sf. Arh. Mihail și Gavriil’’ din s. Cruglic, r. Criuleni, a vorbit tinerilor despre ,,Cum sa înțelegem și să fim gata de Judecata de apoi”.

Având drept suport citatul biblic, părintele a abordat aspecte relevante referitoare la subiect. S-a amintit despre fapta bună și dragostea pe care le așteaptă Mântuitorul de la noi, despre felul în care vor fi judecați oamenii, despre ziua și ceasul neștiut al celei de-a doua veniri a lui Hristos, despre milostenia pe care o putem face oferind din timpul nostru, dăruind o mângâiere, un sfat, o vorbă bună. Iar întrebările celor prezenți și-au găsit răspuns în cadrul discuției.

De asemenea, la această seară duhovnicească a fost prezent un reprezentant al Asociației ,,Salvează o viață’’, care a lansat un apel pentru ajutorarea copiilor afectați de diferite maladii. Mai multe detalii la acest subiect, precum și modalitatea de a contribui la salvarea vieților aflate în dificultate puteți găsi pe www.savelife.md.

La discuție au particpat numeroși tineri, care tind spre o viață mai aproape de Dumnezeu și își propun să promoveze adevăratele valori creștine în societate.

Câteva gânduri ale părintelui Nicolae la finalul conferinţei

Articole Asemănătoare
2090

Credința se trăiește și copiii învață din ce trăiesc, nu din ce se vorbește

A fi e mai greu decât a ști  În cadrul serilor duhovnicești de la biserica ,,Întâmpinarea Domnului”, USM, a venit, la o discuție dedicată zilei Internaționale a Copilului, părintele diacon Sorin Adrian Mihalache, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din Iași. În ziua de miercuri, 1 iunie, subiectul a vizat ,,Viaţa spirituală şi […]

Articole postate de același autor
1788

Moştenim păcatele părinţilor?

Încă ne rugăm pentru ca Domnul Dumnezeu să nu socotească păcatele noastre, ale neştiinţei noastre, ale tinereţilor noastre, ale bătrâneţilor noastre şi ale părinţilor noştri”. Auziţi: ale părinţilor noştri. Înseamnă că noi moştenim, dar ce moştenim, păcatele părinţilor, păcatul? Nu! Acestea sunt anulate prin Sfântul Botez. Ci pentru că nu lăsăm lucrarea Duhului Sfânt primită […]