Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului prăznuită prin liturghie arhierească la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

203

Vineri, 28 august 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de slujitori ai Catedralei. La Sfânta Liturghie au fost numeroși credincioși ce au venit să aducă rugăciuni de mulțumire și cântări de laudă Maici Domnului.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul a rostit un cuvânt predicatorial prin care a vorbit de istoricul, importanța și semnificațiile acestei sărbători mariologice.

După rugăciunea Tatăl nostru…, creştinii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic au fost împărtăşiţi cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

La final, clericul catedralei, Protoiereul Ștefan Rîmbu, în numele clericilor, a corpului ipodiaconal și a Corului Catedralei a adresat Preasfințitului Episcop Petru, un frumos mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 28 ani de la hirotonirea în treapta de Ieromonah.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei condus de Dna Iozefina Vizitiu-Gajim.

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
293

PS Siluan, de prăznuirea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare: „Un Domnitor care a înțeles și a trăit cu convingerea că în această viață nu poți păstra, zidi și consolida nimic fără Dumnezeu”

Sfinte Ștefane, zidește cu rugăciunile tale în inimile noastre altar sfânt, precum ai zidit atâtea biserici și mănăstiri; biruiește duhurile rele ce se oștesc asupra noastră în chip nevăzut; ocrotește-ne cu rugăciunile tale necontenite și cu darul cel dat ție de Hristos, precum ai ocrotit pe creștinii din vremea ta, ca împreună să cântăm lui […]