Săptămâna Tineretului Ortodox a demarat în Vicariatul de Orhei

909

„Dragoste mai mare decât aceea ca cineva să-și pună sufletul pentru prietenii săi, nimeni nu are. De veți face câte vă poruncesc, prietenii mei sunteți.” (Ioan 15,13-14).

Luni, 26 martie 2018, în cadrul Vicariatului de Orhei, cu binecuvântarea PS Siluan al Orheiului și Vicar mitropolitan, a demarat Săptămâna Tineretului Ortodox 2018, în cadrul căreia sunt programate un șir de activități și întâlniri cu tinerii din parohii. 

Astfel, o primă activitate în acest sens a fost organizată în parohia din s. Ghetlova, r-nul Orhei – întâlnirea catehetică cu tinerii din Gimnaziului din localitate, susținută de pr. prof. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară”, Prof. la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova și Parohul Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucășeuca, r-nul Orhei.

La întâlnirea organizată de Pr. Paroh Ioan Surguci în colaborare cu conducerea instituției de învățământ, au fost prezenți elevi, profesori, dar și Directorul instituției, dl Marin Fomici.

Tema dezvoltată de către invitat a fost „Prietenie și solidaritate”. 

În cadrul întâlnirii, părintele Iulian le-a vorbit elevilor despre importanţa prieteniei creştine din perspectivă biblică în contextul pildei Fiului Risipitor, despre prietenia tânărului cu Dumnezeu, aducând exemple de prietenie oglindite în textul scripturistic, despre foloasele prieteniei, despre dragostea adevărată și prietenia prin virtute, despre empatia sau părtășia la suferința sau bucuria persoanei de lângă tine, dar și alte subiecte actuale pentru tinerii de astăzi.

Tinerii au subliniat faptul că prietenia este cea care îi ajută să viețuiască în frăție cu toți oamenii din societate, în sinceritate, în deschidere, în comunicare, în generozitatea jertfelnică, a purității intențiilor și a faptelor bune îndreptate spre fiecare om.
Discuţiile de după prezentare au fost mediate de către Părintele Paroh Ioan Surguci.

Biroul de presă al Vicariatului de Orhei

 


Articole Asemănătoare
1191

De fiecare dată tot mai mulţi, tot mai tari în credinţă

Săptămâna Floriilor, tot ea şi a Tineretului Ortodox, îi găseşte pe căuşeneni plini de vervă, încadraţi într-o suită de activităţi menite să întărească în inimi Curata, Dreapta Credinţă. În primele rânduri – elevii şi dascălii lor. Ei au organizat  lecturi şi dezbateri pe teme creştine, concerte pascale, expoziții în desen, activităţi filantropice şi altele. În […]

Articole postate de același autor
476

În Duminica Orbului, Preasfințitul Episcop Petru, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala Episcopală din Ungheni

2 iunie 2019. În a VI-a duminică după Paşti, numită și Duminica Orbului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai Catedralei împreună cu creştinii veniţi la […]