Dan Puric, după Referendum: În 30 de ani s-au luat bogățiile, pădurile și acum ni se ia sufletul

29229

Actorul Dan Puric a deplâns starea în care se află poporul român în Anul Centenarului, afirmând că ne lipsesc lideri precum I.C. Brătianu.

Acesta a spus că în Anul Centenarul s-a făcut tot posibilul ca românii să se certe între ei și că „aceia care nu iubesc România” au pregătit totul foarte bine.

Dan Puric a mai spus că deplânge pe tinerii manipulați să strige „Spitale, nu catedrale”, iar cei care o fac sunt aceia care au persecutat poporul român și-n trecut.

Artistul a comentat și vizita președintelui Iohannis la Roma: „Eu sper ca dacii de pe Columnă să nu vadă cine este printre oficialități, că altfel ar regreta și mai mult că au pierdut războiul. Sper să nu realizeze pe mâna cui a ajuns această țară”.

Iată câteva dintre declarațiile lui Dan Puric de la România TV:

„Anul centenar a fost foarte bine pregătit de cei care nu iubesc România, nu de cei care o iubesc.

 
Vă gândiți cumva că cei de acum 100 de ani, care au intrat sub glie, acele sute de mii, au murit pentru redefinirea noastră ca familie sau pentru redefinirea noastră ca stat?
 
E ciudat că tocmai în Anul Centenarului s-au pus în discuție asemenea probleme.
 
A distruge credința unui popor face parte din actul de cucerire. 
 
N-ați simțit o stare de sugrumare a acestei țări, în ultimii 30 de ani. Etapizat. Nu vi s-a părut absurd că acum 10-15 ani cineva punea o problemă absurdă, problema icoanelor? Asta era problema lui?
 
Dacă se îndepărtează de condiția lui creștină, acest popor nu va putea să se înțeleagă pe sine.
 
De ce să-ți fie frică, ca într-un ocean de proxenetism ce vine de dincolo, să-ți păstrezi această inocență, curățenie morală?
 
În ultimii 30 de ani s-au făcut sacrilegii cu propria noastră ființă, cât nu s-au făcut în ultimii 2.000 de ani. 
 
Cum să mai vibreze tineretul când l-au scos din manuale pe Neagoe Basarab, Constantin Brâncoveanu, Octavian Goga? Când s-a relativizat istoria.
 
Mai există un I.C. Brătianu să pună la punct un ambasador al Americii sau al Germaniei, ăia cu fețe de pokemon, care au spus că Basarabia e un stat de sine stătător? Avem noi în spațiul politic că nu avem pe cineva care să spună „până aici”?
 
După ce ne-au chinuit 1.000 de ani, după ce ne-au ciopârțit în al doilea război, cum de vin asupra noastră...De a re-educa tineretul ăsta să o ia pe culoare greșite? Unde ați mai văzut în istoria unui popor ca un tineret să strige: vrem o țară ca afară, vrem spitale, nu catedrale? Ce vreți mă, o țară plină de spitale de psihiatrie? Sănătatea unui neam este credința lui, acolo e imunitatea. P-ormă vine sănătatea fiziologică.
 
În 30 de ani s-au luat bogățiile, pădurile și acum ni se ia sufletul. Pentru că au nevoie de robi. O țară așa de frumoasă trebuie condusă cu robi, iar robul nu are simțul proprietății.
 
Klaus Iohannis, președintele tuturor românilor? Asta e bună s-o puneți pe burtieră. Acolo merge. 
 
Mai suntem pâlcuri de români, crucificați de o populație inconștientă. Cioran a spus că nu e nevoie să fugim după ea, după Cruce, ne-am născut crucificați. Acum ar spune că ne-am crucificat singuri, din interior ne-a ieșit tumora: nu turcii, nu rușii, ci noi ne-am crucificata acum prin indolență, prin indiferență. Ce n-au reușit să facă comuniștii, au făcut ăștia acum. Ne-au făcut frumos, democratic, cu drepturile omului.
 
De ce n-au rigoarea polonezilor, a cehilor, a croaților,a ungurilor? De ce? Miza nu-i atât de mare pe aceste țări ca pe România. România e cea mai frumoasă și bogată țară.
 
Nu-i vedeți cum roiesc deasupra Mării Negre, cu legea off-shore? Si cu Roșia Montană?”
 
Sursa activenews.ro

Articole Asemănătoare
5145

Despre Omul Frumos

(…) Omul frumos nu este vizibil, el nu are imagine, el ţâşneşte, în aparenţă, într-un gest mic, iar gestul ăla, pentru tine, este izbăvitor şi-ţi persistă în suflet toată viaţa, ca o icoană.   Acum câţiva ani mă duceam în America şi avionul s-a oprit pentru o escală la Timişoara. Iar de acolo s-a urcat […]

Articole postate de același autor
3338

Patriarhul României: „Părintele duhovnic este un medic care tratează răni sufleteşti”

17 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost hirotesiți duhovnici miercuri, 02 martie 2016. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în paraclisul istoric al reședinței patriarhale cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Părintele duhovnic este un medic care tratează răni sufleteşti În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa le-a vorbit celor […]


Foto