Duminica a V-a din Postul Mare prăznuită la catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din or. Cimișlia

899

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, în Duminica a V-a a Postului Mare, când Sfânta Biserică ne cheamă să ne întoarcem cu totul la Hristos, punându-ne înainte ca minunată pildă de pocăinţă pe Cuvioasa Maria Egipteanca, la catedrala cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Cimișlia, a avut loc o frumoasă întâlnire și comuniune euharistică în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a Sf. Vasile cel Mare, între vrednicul păstor al acestui sfânt locaș, Preotul Paroh Nicolae Cristov și poporul bine-credincios al lui Dumnezeu.

Creștinii ortodocși din localitate, veniți în număr mare la biserică, au participat la Sfânta Liturghie aducând rugăciuni de cerere, laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile aduse, după care au primit Sfânta și Dumnezeiasca Împărtășanie.

Liturghia Sfântului Vasile cel Mare a fost înfrumusețată de cântările liturgice interpretate cu multă râvnă de băieții Grupului coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, prieteni vechi ai acestei comunități, prezenți în sfântul locaș cu această frumoasă și binecuvântată ocazie la invitația Părintelui Paroh Nicolae.

Cu acest deosebit prilej, Preotul Nicolae Cristov le-a mulțumit cântăreților pentru prezența rugătoare, îndemnându-i să continue în ciuda tuturor încercărilor de a-L lăuda pe Dumnezeu, prin cântări alese și de a bucura inimile creștinilor ortodocși de pretutindeni.

În cuvântul său adresat credincioșilor la sfârșitul slujbei, Parohul Bisericii a îndemnat pe fiecare ca atunci când intră în biserică, să lase grijile lumești și să fie cu luare aminte la cele ce se săvârșesc în timpul sfintelor slujbe. De asemenea, Părintele Nicolae a mai subliniat și faptul că în biserică sunt bineveniți să intre și să se roage toți cei ce simt dorința de a se apropia de Dumnezeu, arătând indirect că pocăința Sfintei Maria Egipteanca este un exemplu pentru toți cei care se întorc la Dumnezeu.

Vorbind despre adevărata fericire pe pământ, părintele a adus în fața celor prezenți o mulțime de exemple de oameni luminați și aleși ai lui Dumnezeu, care au reușit să depășească deșertăciunile acestei lumi, în care după mari eforturi reușim să găsim liniștea și adevărata fericire.

Totodată, a mulțumit credincioșilor prezenți pentru felul în care sunt alături de Biserică, prin participarea lor activă la sfintele slujbe, rugându-L pe Mântuitorul Hristos să le răsplătească fiecăruia după credința sa și să le împlinească toate cererile lor către mântuire, căci „numai ajutorul și puterea divină pot schimba și izbăvi această lume de suferință”.

A consemnat Serghei Crudu


Articole postate de același autor
1694

Este greu să menţii o relaţie curăţa cu o fată până la căsnicie?

Este greu să menţii o relaţie curăţa cu o fată până la căsnicie? Ai putea dumneata să te mai uiţi în ochii unei fete după ce ţi-ai bătut joc de ea, după ce i-ai călcat în picioare fecioria? Să ştiţi că numai cel care păstrează o desăvârşită curăţenie în gânduri este prieten adevărat. Eu când […]