Sâmbăta Învierii Dreptului Lazăr la Catedrala episcopală din Soroca

135

În Sâmbăta Învierii Sfântului și Dreptului Lazăr, 16 aprilie 2022, Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Învierea lui Lazăr este sărbătorită în Biserica Ortodoxă cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim. Cele două zile alcătuiesc împreună hotarul și puntea de legătură între Postul Paștilor și Săptămâna Patimilor: sunt două zile de prăznuire, o anticipare a bucuriei pe care o va aduce, peste o săptămână, Învierea lui Hristos – biruință asupra morții.

Slujbele Bisericii din această perioadă nu privesc însă minunea învierii lui Lazăr ca pe un simplu eveniment petrecut cândva, mai mult sau mai puțin exterior nouă, de care se face numai amintire în această sâmbătă; toată săptămâna a șasea a Postului Mare ne invită să devenim martorii celor întâmplate în urmă cu aproape două mii de ani, raportând întâmplările de atunci la propria persoană.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
4471

Răbdare în orice suferință!

Din ce în ce mai mulți oameni din zilele noastre refuză să trăiască întru răbdare. Dacă cineva este cuprins de o boală, nu așteaptă vindecarea cu răbdare, ci se revoltă și își blesteamă viața. Iar dacă își aduce aminte că există și Biserica, vrea de la ea rugăciuni rapide pentru înlăturarea bolii. Insa cel care […]


Foto