Sâmbăta Învierii Dreptului Lazăr la Catedrala episcopală din Soroca

718

În Sâmbăta Învierii Sfântului și Dreptului Lazăr, 16 aprilie 2022, Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Învierea lui Lazăr este sărbătorită în Biserica Ortodoxă cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim. Cele două zile alcătuiesc împreună hotarul și puntea de legătură între Postul Paștilor și Săptămâna Patimilor: sunt două zile de prăznuire, o anticipare a bucuriei pe care o va aduce, peste o săptămână, Învierea lui Hristos – biruință asupra morții.

Slujbele Bisericii din această perioadă nu privesc însă minunea învierii lui Lazăr ca pe un simplu eveniment petrecut cândva, mai mult sau mai puțin exterior nouă, de care se face numai amintire în această sâmbătă; toată săptămâna a șasea a Postului Mare ne invită să devenim martorii celor întâmplate în urmă cu aproape două mii de ani, raportând întâmplările de atunci la propria persoană.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
375

Festivalul Pascal ”Învierea lui Hristos – luminează tuturor”

Săptămâna Luminată, este o perioadă deosebită, atât din punct de vedere liturgic, cât și cultural, organizându-se diferite evenimente prin care și în care se răspândește lumina și bucuria mare a SLĂVITEI ÎNVIERI a MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS. Anul acesta, prin mila Domnului, nu este o excepție și se continuă frumoasa tradiție de a-L slăvi pe Dumnezeu, […]