Sâmbăta Învierii Dreptului Lazăr la Catedrala episcopală din Soroca

548

În Sâmbăta Învierii Sfântului și Dreptului Lazăr, 16 aprilie 2022, Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Învierea lui Lazăr este sărbătorită în Biserica Ortodoxă cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim. Cele două zile alcătuiesc împreună hotarul și puntea de legătură între Postul Paștilor și Săptămâna Patimilor: sunt două zile de prăznuire, o anticipare a bucuriei pe care o va aduce, peste o săptămână, Învierea lui Hristos – biruință asupra morții.

Slujbele Bisericii din această perioadă nu privesc însă minunea învierii lui Lazăr ca pe un simplu eveniment petrecut cândva, mai mult sau mai puțin exterior nouă, de care se face numai amintire în această sâmbătă; toată săptămâna a șasea a Postului Mare ne invită să devenim martorii celor întâmplate în urmă cu aproape două mii de ani, raportând întâmplările de atunci la propria persoană.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
817

ÎPS Mitropolit Vladimir a botezat 5 copii dintr-o familie numeroasă și vulnerabilă social

Joi, 9 septembrie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cinci copii dintr-o familie numeroasă și vulnerabilă social din sectorul Ciocana al Capitalei. Botezul a avut loc la biserica cu hramul Sf. Dumitru din Chișinău, unica biserică din municipiu ce are amenajat un baptistier pentru botezul maturilor. […]