S-a dat start pelerinajului „Drumul Crucii și al Pocăinței”

102

În noaptea de vineri, 23 septembrie 2022, la ora 00.00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și cu prezența Episcopului Ioan al Sorocii s-a dat start pelerinajului „Drumul Crucii și al Pocăinței”.

Procesiunea a început cu Slujba Tedeumului, în catedrala „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” a mănăstirii Ciuflea din orașul Chișinău.

La slujbă au mai participat arhimandritul NICOLAE (Roșca), duhovnicul mănăstirii, un sobor de preoți și credincioși dornici de a parcurge acest itinerar.

Enoriașii au avut bucuria de a participa la slujba de mulţumire şi de laudă adusă lui Dumnezeu, primind binecuvântare la drumul pe care-l au de parcurs.

Pelerinii vor face înconjurul țării în perioada 23 – 26 septembrie, pelerinaj ce se va desfășura pe un anumit traseu al țării noastre, prilejuit de praznicul Înălțării Sfintei Cruci.

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
194

Slujire arhierească în parohia „Sf. M. Mc Teodor Stratilat” din s. Fîrlădeni, r. Hîncești

Duminică, 19 iunie, 2022, numită Duminica Tuturor Sfinților, Înalpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a slujit în parohia „Sf. M. Mc. Teodor Stratilat”, din s. Fârlădeni, r. Hîncești. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de parohul bisericii, Părintele Nicolai CRUDU, dimpreună cu familia sa, soborul de preoți și credincioșii prezenți. Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit un sobor de preoți, din cuprinsul Protopopiatului Hîncești. În timpul Sfintei […]


Foto