Jertfeşte totul pentru plinirea poruncilor evanghelice

734

Atunci când vei purcede la plinirea poruncilor Evangheliei, cu îndărătnicie se vor împotrivi la aceasta stăpânii inimii tale. Aceşti stăpâni simt starea ta trupească, în care te afli supus trupului şi sângelui, şi duhurile căzute, a căror ţară supusă este starea trupească a omului.

Cugetarea trupească, dreptatea ei şi dreptatea duhurilor căzute îţi pretind să nu te lepezi de cinstea în care te afli şi de celelalte foloase pământeşti, îţi pretind să le aperi. Tu, însă, poartă cu bărbăţie războiul cel nevăzut dus de Evanghelie, dus de Domnul Însuşi.

Jertfeşte tot pentru plinirea poruncilor evanghelice. Fără această jertfă nu vei putea fi plinitor al lor. Domnul a zis ucenicilor Săi: „Dacă cineva voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine” (Luca 9, 23).

Atunci când Domnul este cu tine să crezi în izbândă: Domnul nu poate să nu fie biruitor. Cere biruinţă de la Domnul, cere-o cu rugăciune şi plâns statornic. Şi va veni pe neaşteptate lucrarea harului în inima ta; deodată vei simţi prea desfătata încântare a iubirii duhovniceşti faţă de vrăjmaşi.

 

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Despre înșelare, Editura Egumenița, Galați, 2010, p. 140)


Articole postate de același autor
598

Cu sprijinul enoriașilor, Biserica „Sfânta Treime” de la Rudi, r. Soroca, își va recăpăta aspectul de odinioară

La Mănăstirea Rudi din raionul Soroca istoria reînvie. Grație enoriașilor, biserica „Sfânta Treime”, construită pe acest loc acum aproape 250 de ani, își va recăpăta aspectul de odinioară. Lăcașul a fost zidit după anul 1777, în vechiul stil moldovenesc și este unica de acest fel din Basarabia. „Biserica este în stil vechi moldovenesc. Așa biserici […]


Foto