Prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

543

Marți, 12 iulie 2022, cu prilejul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, diaconul Mihail ROTARI, cleric al catedralei episcopale și conducător al corului „Sfântul Ioan Damaschin” a fost hirotesit protodiacon.

La sfârșitul Liturghiei creștinii au fost felicitați cu ocazia sărbătorii, în special cei care poartă numele în cinstea măriților Apostoli Petru și Pavel.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1180

Episcopul Ioan al Sorocii a sfințit clopotele bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Niorcani, raionul Soroca

Joi, 16 iulie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Episcop Ioan al Sorocii a sfințit clopotele bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Niorcani, raionul Soroca. La eveniment au participat protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, Secretar al Vicariatului, prot. Mihail Sîrbu, parohul bisericii din Niorcani, și alți preoți soroceni. Piatra de temelie a bisericii din […]