Prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

846

Marți, 12 iulie 2022, cu prilejul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, diaconul Mihail ROTARI, cleric al catedralei episcopale și conducător al corului „Sfântul Ioan Damaschin” a fost hirotesit protodiacon.

La sfârșitul Liturghiei creștinii au fost felicitați cu ocazia sărbătorii, în special cei care poartă numele în cinstea măriților Apostoli Petru și Pavel.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
671

În viața de familie trebuie evitate extremele

Părinţii filocalici au scris foarte mult despre patimi, despre lupta cu patimile, le-au clasificat între ele. Patimile legate de desfrânare, cele trupeşti, de lăcomia pântecelui, care sunt legate între ele oarecum, ocupă un loc prim în aceste opere. Acest tip de lectură, care este fundamental pentru un creştin, poate fi eficient pentru oamenii de astăzi, […]