Zi de aleasă bucurie duhovnicească pentru creștinii din loc. Dumbrava

2236

Acum zece ani, de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, a fost pusă prima piatră la temelia unui nou sfânt lăcaș din localitatea Dumbrava. De atunci, sfântul lăcaş, chiar dacă încă nu a fost complet finisat, a devenit cel mai important centru de spiritualitate şi de cultură din această localitate.

Evenimentul aniversar a fost prăznuit cu mult fast în demisolul bisericii, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop al sectorului III Chișinău, prot. mitr. Zosima Toia.

În predica sa părintele protopop a menţionat că zece ani nu reprezintă o perioadă  prea îndelungată din viaţa unei biserici, dar în aceşti ani, părintele Octavian Moşin a reuşit să realizeze o frumoasă lucrare, să ridice o biserică care îi uneşte şi îi adună la sfinte rugăciuni de dumbrăveni. Sfântul prooroc Ioan Botezătorul şi Mitropolitul Petru Movilă sunt acei sfinţi care-l însufleţesc pe părintele Octavian la lucrări frumoase şi bineplăcute Domnului. Fiindcă întotdeauna, un sfânt pe care-l avem ca protector ne îndeamnă să-l urmăm, să mergem după el pe calea slujirii lui Dumnezeu şi aproapelui.

La finele slujbei părintele Octavian a menţionat următoarele:

„O sărbătoare religioasă mereu a unit oamenii. Astăzi este o zi în care ne bucurăm cu toţii întru Domnul de lucrarea pe care am realizat-o cu spijinul şi suportul tuturor creştinilor cu inimă mare, care şi-au dorit o biserică în această localitate şi care au contribuit ca acest sfânt lăcaş să fie tot mai aproape de finisare. Aducem sincere mulţumiri ctitorilor şi binefăcătorilor, pentru ajutorul acordat. Fie ca Bunul Dumnezeu să răsplătească cu Mare Mila Sa, pe tot creştinul care a contribuit la înălţarea acestei biserici."

De asemenea pr. Octavian i-a mulţumit prot. Zosima Toia pentru sprijinul acordat şi preoţilor care au slujit în această biserică, iar astăzi au înălţat o rugăciune comună, la sfântă liturghie participând 10 preoţi care au slujit în acest sfânt lăcaş din anul 2006 şi până în prezent.

În semn de preţuire şi apreciere pentru muncă depusă, ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș au primit diplome de merit, din partea părintelui paroh Octavian Moşin.

 La final, toţi credincioşii care au participat la slujbă au fost invitaţi de preotul paroh la o agapă creştină.

A consemnat Natalia Lozan


Articole Asemănătoare
2177

„Rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav…“

De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui. (Iacov 5, 14-15). Miercuri, 09 august 2017, în ziua prăznuirii […]

Articole postate de același autor
4975

Să înlocuim cu rugăciune mustrarea pentru cel care ne supără

Cei care au o stare de mânie şi de tulburare şi forţează situaţiile ca să aducă, chipurile, bunătate şi linişte sufletească în lume, se aseamănă cu vântul puternic care loveşte şi ameninţă marea cu valuri înspumate, pe care le ridică, chipurile, spre a o linişti, dar făcând astfel, afundă corăbiile atât în larg, cât şi […]