Faceți oamenilor ceea ce vreți să vă facă ei vouă!

1095

Se zice că niște credincioși dintr-o parohie au venit odată la mitropolie să-l reclame pe preotul lor. Mitropolitul i-a primit și ei i-au spus:

– Înaltpreasfințite, uite de ce am venit: Să ne schimbați preotul.

– De ce?

– Pentru că preotul nostru ne spune mereu și mereu aceeași predică.

– Și ce vă spune?

– Nu prea știm ce spune, dar mereu și mereu ne spune același lucru.

– Bine. Duceți-vă acasă. Am să-i dau poruncă să v-o spună mereu tot pe aceea, până când veți ști să-mi spuneți ceea ce vă predică, și veți și face ceea ce vă îndeamnă.

Tot așa repet și eu adesea această lege de aur a creștinismului, nu cu teama că îmi veți reproșa, ci cu speranța că o veți pune în practică: Faceți oamenilor ceea ce vreți să vă facă ei vouă.

 

(Mitropolitul Antonie Plămădeală, Tâlcuiri noi la texte vechi, Editura Sophia, București, 2011, p. 346)


Articole postate de același autor
908

În Duminica a VI-a după Paști, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău

În Duminica a VI-a după Paști, a Vindecării orbului din naștere, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Serviciul divin a fost săvârșit în prezența credincioșilor care au venit în scuarul Catedralei,  spre a mulțumi Atotțiitorului pentru mila Sa nemărginită, dar și pentru a-I […]


Foto