PS Petru a luat parte la o întâlnire cu un grup de tineri din Polonia, Serbia și Grecia

1446

  Joi, 4 august 2016, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni aflat într-un pelerinaj în Grecia şi find însoțit de Arhimandritul PAVEL (Tabacari), Duhovnicul Mănăstirii Hîncu, Arhidiaconul DOMETIAN (Redco) și de Ierodiaconul VENIAMIN (Seculțan), s-au rugat astăzi în mănăstirea “Sf.Dionisie”.

   Aici Preasfinţia Sa, sa închinat la toate sfinţeniile ce se păstrează în această mănăstire rugându-se pentru pace în țară pentru clericii, monahii şi creștinii din Eparhia ce ii este încredințata. Erarhul la fel a vizitat Muzeul acestei Mănastiri,Biserica veche și Biserica nouă.

   Preasfințitul PETRU, a avut o întîlnire cu Mitropolitul GHEORGHE de Katerini și cu Mitropolitul PANTELIMON de Veria. Preasfinţia Sa, a luat parte la o întîlnire cu un grup de tineri din Polonia,Serbia și Grecia. Acești tineri fac parte din asociatii de “Tineri Ortodocși ”,care se afla la tabăra de vara in Grecia.Tabăra are loc anual în țările menționate mai sus.Preasfinţia Sa, a ținut un cuvînt de învaîătură pentru acesti tineri îndrumîndu-i să păstreze și să lupte pentru dreapta credință, la fel Presfinția Sa, a povestit despre munca pe care o depune în activitățile cu tinerii din Episcopia noastră.

   În semn de recunoștință pentru participarea Ierarhului nostru, Înaltpreasfintitul GHEORGHE, ia înmînat o icoană.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
1951

Act filantropic în satul Manoilești, raionul Ungheni

Miercuri, 2 martie 2016. Potrivit discursului, Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, rostit în cadrul adunării ordinare a protopopiatului Hîncești, Filantropia Creștină – Mod de Trăire a Cuvântului Scripturistic: „Trăim într-un secol care ne pune la încercare nu numai puterea de a depăşi greutăţile de tot felul, ci chiar latura profund umană a existenţei […]

Articole postate de același autor
3719

Cum să nu te minunezi în faţa credinţei acestui preot?

Odată, într-un sat, slujea un preot evlavios la o biserică veche, foarte joasă. A rostit: „Uşile, uşile, cu înţelepciune…” a luat în mâini Sfântul Aer şi a început să-l mişte deasupra Sfintelor daruri. În timp ce preotul rostea Crezul, deodată din tavanul Sfântului Altar a căzut o şopârlă chiar în Sfântul Potir şi s-a înecat. […]


Foto