Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine! Marșul pentru viață 2017 s-a desfăşurat la Chişinău

1618

O nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă“ s-a desfăşurat astăzi, 25 martie 2017, la Chişinău. Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, mai mulţi slujitori, în frunte cu PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, au parcurs traseul Spitalul municipal nr.1 – Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a se pronunța în susținerea valorilor fundamentale: viața, familia și pentru a combate avortul.

Evenimentul se încadrează într-o serie de acțiuni cu același mesaj, organizate în diferite state ale lumii, la care s-au aliniat şi mai multe localități din Republica Moldova. Prin acest demers organizatorii îşi propun să tragă un semnal de alarmă asupra respectării dreptului la viaţă şi să convingă oamenii şi instituţiile să apere viaţa, chiar când este vorba despre cei nenăscuţi.

In acest an, tema Marşului pentru Viaţă a fost „Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”, dorindu-se conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea, precum şi proclamarea familiei creştine tradiţionale ca o moştenire sfântă primită de la străbunii noştri. 

”Am venit la acest marş pentru că viaţa este un mare dar de la Dumnezeu. Hristos Însăşi este Viață. Astfel, Biserica a încurajat mereu familiile să primească în suflete bucuria de a fi creştini şi de a preţui viaţa, de a se mântui prin naşterea şi creşterea copiilor, în duhul dragostei jertfelnice faţă de Mântuitorul Hristos şi de Biserica Sa. Anume acestea ar trebui să fie reperele fundamentale ale societăţii noastre, dacă ne dorim o societate sănătoasă din punct de vedere spiritual, dar şi pentru a ne bucura de o viaţă veşnică în iubirea lui Dumnezeu””, a meţionat PS Ioan, Episcop de Soroca. 

Mulțumim preoților, familiilor, tinerilor care au participat la acest eveniment.

 

 


Articole Asemănătoare
1559

Marșul pentru viață 2017 ,,Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” la Chişinău

Pe 25 martie vă așteptăm la Marșul pentru viață 2017 ,,Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” care se va desfăşura în numeroase orașe și localități din Republica Moldova.  În Chişinău doritorii de a particia la  Marșul pentru viață se vor aduna la Spitalul Clinic municipal nr. 1 la ora 12, după care vor urma […]

    Articole postate de același autor
    6423

    Sfânta şi Marea Marţi

    În Sfânta şi Marea Marţi se face pomenire de cele zece fecioare din Sfânta Evanghelie. Ziua liturgică începe, după cum aflăm din Triod, luni seara cu Denia, adică Utrenia din Sfânta şi Marea Marţi. În cadrul acestei slujbe s-au citit pericopele evanghelice de la Sfântul Evanghelist Matei capitolul XXII, versetele 15 la 46 şi capitolul […]


    Foto