PS Petru a întrunit obștea mănăstirii Hîncu într-o adunare extraordinară

1492

La finele săptămînii trecute, potrivit unei scrisori adresate Preasfinţitului Episcop PETRU, din partea obştii mănăstirii Hîncu, în care s-au arătat îngrijoraţi de cele ce se întâmplă în sânul credinţei noastre ortodoxe, de hotărârile ce sunt luate de către unii ierarhi şi Biserici Autocefale, dar în mod deosebit de desfăşurarea Sfântului şi Marelui Sinod, care va avea loc la Academia Ortodoxă din Creta, în perioada 16 - 27 iunie 2016,a întrunit obştea mănăstirii într-o Adunare extraordinară.

În cadrul adunării Preasfinţia Sa, a prezentat obştii temele aprobate oficial pentru a fi examinate şi adoptate de Sfântul şi Marele Sinod. Obştea mănăstirii Hîncu dar şi alţi nevoitori din mănăstirile eparhiei noastre cer Chiriarhului, explicaţii şi atitudini privind problema în cauză ameninţînd că vor trece în nepomenirea arhiereului locului şi a Patriarhului. Ierarhul a promis că în timpul apropiat va întruni toţi nevoitorii mănăstirilor din cuprinsul episcopiei de Ungheni şi Nisporeni într-o adunare în cadrul căreia va fi întocmită o adresare cu doleanţele monahilor şi monahiilor din cuprinsul eparhiei noastre.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole postate de același autor
5013

Povestea firului de ceapă

Nu e decît o poveste, dar o poveste foarte frumoasă, pe care o ştiu de cînd eram fetiţă mică de la Matriona, bucătăreasa noastră. Ascultă: „A fost odată ca niciodată o femeie rea şi amarnică la suflet. Şi femeia aceea a făcut umbră pământului şi, împlinindu-i-se sorocul, a murit. Şi murind n-a lăsat după ea […]


Foto