În Duminica Sfinților Strămoși, Înaltpreasfințitul Vladimir a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană

846

În Duminica Sfinților Strămoși, a XXIX-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Ecleziarh al Catedralei, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În timpul Vohodului mic, Preotul Vitalie Golban a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

Cu binecuvântarea Mitropolitului, părintele Vadim Cheibaș a rostit un cuvînt de învățătură din pericopa evanghelică de astăzi care ne spune că Hristos ne oferă un ospăț în Împărăția Sa: marea sărbătoare la care suntem invitați să participăm este venirea Sa în lume, care privește în mod egal pe fiecare om. Cu toții suntem chemați să primim, încă din această viață, ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru fiii Săi din veșnicie. Aceasta începe de la botez, iar viața noastră devine astfel o viață de privilegii.

„Această Evanghelie ne arată de fapt că bogăția poate deveni o piedică în calea mântuirii atunci când oamenii se leagă de bogățiile materiale ca de ultima realitate. Desigur, Biserica a rânduit ca această Evanghelie să fie citită acum în perioada Postului Nașterii Domnului ca un îndemn la milostenie, la săvârșirea faptelor bune de ajutorare a semenilor noștri”, a explicat Secretarul Mitropoliei Moldovei.

La final, în dorinţa de a se împărtăși cu Hristos, credincioși de toate vârstele, s-au apropiat de Potirul Domnului pentru a primi Sfânta și Dumnezeiasca Euharistie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
367

Sfânta Liturghie din Duminica după Botezul Domnului, oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 23 ianuarie 2022, în Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale. În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a enoriașilor Catedralei și a tuturor […]


Foto