PS Episcop Ioan de Soroca a liturghisit la Mănăstirea „Cuviosul Simion Stâlpnicul” Hirova

261

În Duminica a XX-a după Cincizecime, 30 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și în coordonare cu Preasfințitul SILUAN, Episcopul Orheiului, Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei, a săvârșit Sfânta Liturghie în mănăstirea „Cuviosul Simion Stâlpnicul” Hirova, din satul Neculăieuca, raionul Orhei.

În această zi de octombrie duhovnicul mănăstirii, Arhimandritul IRINARH (Rusu) a marcat jubileul de 50 de ani ai vieții.

Cu această ocazie aniversară, Preacuvioșia sa, a fost decorat de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova prin prezența Preasfințitului Ioan, cu Ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. II pentru slujirea clericală pilduitoare.

În timpul Liturghiei, Ierarhul a hirotonit pe Ierodiaconul AMBROZIE (Rusu), cleric al mănăstirii, în treapta de ieromonah.

La sfârșitul slujbei Vlădâca Ioan a transmis părintelui omagiat mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR și al Preasfințitului Episcop SILUAN.

La Liturghia duminicală au participat obștea monahală și numeroși enoriași și pelerini veniți pentru închinare și rugăciune.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1168

PS Siluan: Învierea Domnului Hristos este taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni

“Eu sunt Învierea și Viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac”. (In. 11, 25-26)  Iubiţi credincioşi, HRISTOS A ÎNVIAT! Odată cu Învierea lui Hristos prăznuim dispariţia morţii şi începutul unei vieţi noi, veşnice. Adevărata viaţă pe pământ începe de […]


Foto