Prot. Nicolae Ciobanu, consilier cultural, la ceas aniversar

247

Acum două decenii, Pr. Nicolae Ciobanu, absolvent al Academiei Teologice din Chișinău, era numit paroh într-o localitate în care urma să fie ridicat un sfânt locaș. Părintele ne mărturisește că i-a fost greu să memorizeze denumirea satului, însă ținea minte că se începe cu litera ”B”, ca să-și amintească ulterior că este vorba de satul Cruglic din raionul Criuleni.

Acest tânăr slujitor a risipit toate îndoielile localnicilor, care erau sceptici că acesta va reuși să zidească din temelie casa Domnului. În câțiva ani Mitropolitul Vladimir deja târnosea noua biserică cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail”.

În această perioadă părintele Nicolae a știut nu doar să zidească biserica de piatră, înțelegând că mult mai de preț este cea vie, de suflete.
Predă religia în școală, organizează școala duminicală, concursuri, ateliere de lucru, tabere de creație… acestea sunt doar câteva dintre cele în câte este implicat preotul N. Ciobanu.

De rând cu acestea este un bun familist, este inteligent și corect cu cei din jur… este preotul care te inspiră și este credibil, deoarece vorbele corespund faptelor și vieții trăite.

Astfel, la 11 februarie, zi în care a fost numit paroh în acest sat, un sobor de preoți și numeroși credincioși s-au adunat să se roage împreună cu dragul părinte.
În această zi administrația publică locală l-a declarat cetățean de onoare al satului, iar cei prezenți i-au urat ani mulți și fericiți.

Din partea slujitorilor prezenți a vorbit pr. Octavian Moșin, care i-a transmis cele mai sincere și cordiale felicitări, înmânându-i o diplomă de recunoștință pentru toată truda depusă spre binele Bisericii.


Articole postate de același autor
447

Episcopul Ioan al Sorocii a fost primit în vizită de către Primarul orașului Padova din Italia

Luni, 18 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan al Sorocii a întreprins o vizită în orașul Padova din Italia. Preasfinția Sa a avut o întrevedere cu Primarul acestei urbe, Dl Sergio GIORDANI. În cadrul întâlnirii Preasfințitul Ioan a transmis edilului orașului mesajul de recunoștință din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit […]