Produse parafarmaceutice și pentru reabilitare oferite beneficiarilor Serviciului social Asistență personală din mun. Chișinău

1000

Vineri, 13 noiembrie 2020, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, a fost organizată o acțiune de caritate destinată persoanelor cu dizabilități severe, beneficiare ale Serviciului social Asistență personală din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Cu acest prilej, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, însoțit de câțiva voluntari ai Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, a avut o întrevedere cu managerul Serviciului social Asistență personală din Capitală, Dna Ana Bacalu, în cadrul căreia au fost transmise mai multe produse parafarmaceutice și pentru reabilitare din partea instituției mitropolitane pentru beneficiarii Serviciului social – copii și adulți cu dizabilități severe din municipiul Chișinău.

Acestea au constat în: scutece pentru copii nr. 1 – 19 bucăți, nr. 2 – 109 bucăți, nr. 3 – 103 bucăți, nr. 6 – 25 bucăți; scutece-chiloței pentru adulți, mărimea M – 20 bucăți, mărimea L – 14 bucăți; absorbante urologice – 90 bucăți; pungi colectoare pentru urină – 210 bucăți, 6 rolatoare ortopedice, 1 Dispozitiv de sprijin și 1 Cărucior.

În cadrul vizitei, oapeții au făcut cunoștință cu activitățile specializate ale Serviciului destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi severe, care au nevoie de asistenţă şi îngrijire în vederea integrării lor în societate.

Totodată, a fost încheiat și un acord de colaborare între Serviciul social Asistență personală și Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău, stabilindu-se și viitoarele direcții de colaborare între cele două instituții.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”, demarat în acest an de către Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate al Mitropoliei cu susținerea partenerilor din Germania, dar și a Parohiei moldovenești cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova, Italia.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
151

Pomenirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi cinstită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Marți, 6 decembrie 2022, când laolaltă cu alți sfinți, se face și pomenirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea tuturor enoriașilor și binefăcătorilor Sfintei Catedralei Episcopale. De asemenea […]


Foto