Preoții Vicariatului Soroca întruniți în ședință ordinară

322

La data de 30 ianuarie 2020, Episcopul Ioan de Soroca a prezidat adunarea preoților Vicariatului Soroca. Ședința s-a desfășurat în biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

În debutul întrunirii, arhiereul vicar a primit felicitări cu prilejul zilei de naștere din partea clericilor prezenți. Apoi, au fost abordate subiectele anunțate pe ordinea de zi.

S-a stabilit sprijinirea materială a parohiilor mici de către bisericile din mediul urban și cele din localitățile mari, astfel, zece parohii din satele raionului vor fi susținute în toate activitățile cu caracter pastoral-misionar, social-filnatropic și cultural.

Un alt subiect supus dezbaterilor a fost cu referință la identificarea a paisprezece familii cu mulți copii, care vor primi periodic ajutor material din partea Episcopului Sorocii și a Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei.

Totodată, s-a aprobat programul activităților culturale pentru primul semestru al anului 2020.

La finele adunării, preoții soroceni au avut un dialog cu doamna Alla Pilipețcaia, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și domnul Veaceslav Rusnac, Președintele raionului Soroca.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

 


Articole postate de același autor
1285

Pe culmile progresului: Un japonez s-a căsătorit cu holograma unei adolescente

Auzindu-i probabil pe adversarii referendumului pentru căsătorie din România sau pe autorii strategiei de re-educare parentală, conform cărora familia nu este o realitate obiectivă, ci o constelație de idei, Akihiko Kondo, un japonez de 35 de ani, profesor la un gimnaziu din Tokyo, s-a „căsătorit” cu Hatsune Miku, o… hologramă. Reuters relatează că holograma ia forma unei adolescente de […]