Relațiile Bisericii cu instituțiile de învățământ superior, discutate la Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul”

749

Miercuri, 29 ianuarie, Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul” din Moscova a găzduit conferința tematică consacrată problemelor și pespectivelor de dezvoltare a parteneriatului dintre Biserică și instituțiile de învățământ superior.

S-a discutat despre rolul credinței în viața tinerilor, a misiunii Bisericii în mediul studențesc, importanța capelelor din cadrul instituțiilor de învățământ superior, pregătirea și prezența slujitorilor în universități ș.a.

Conferința a fost prezidată de către PS Serafim de Istrinsk, vicar patriarhal, care s-a referit la cele patru direcții de activitate în mediul studențesc: cunoașterea patrimoniului bisericesc, voluntariatul, proiectele științifice și educaționale. Pentru anul 2020 sunt planificate cursuri de pregătire a capelanilor în medul universitar și crearea unei mișcări a tinerilor la nivel patriarhal.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la lucrările conferinței a participat prot. Octavian Moșin, președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova.

sursa https://octavianmosin.info/


Articole postate de același autor
12485

De ce atâta lume nu ţine post?

De ce atâta lume nu ţine post ?, vă întrebaţi. Fiindcă nu cunoaşte roadele postului. Instituţiile sanitare din ţara noastră ar trebui să prescrie postul la fel cum o face Biserica Ortodoxă, deoarece roadele postului sunt mari şi minunate nu numai din punctul de vedere duhovnicesc, ci şi din cel trupesc. Ca dovadă vi s-ar […]


Foto