Relațiile Bisericii cu instituțiile de învățământ superior, discutate la Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul”

246

Miercuri, 29 ianuarie, Universitatea Ortodoxă Rusă ”Sf. Ioan Teologul” din Moscova a găzduit conferința tematică consacrată problemelor și pespectivelor de dezvoltare a parteneriatului dintre Biserică și instituțiile de învățământ superior.

S-a discutat despre rolul credinței în viața tinerilor, a misiunii Bisericii în mediul studențesc, importanța capelelor din cadrul instituțiilor de învățământ superior, pregătirea și prezența slujitorilor în universități ș.a.

Conferința a fost prezidată de către PS Serafim de Istrinsk, vicar patriarhal, care s-a referit la cele patru direcții de activitate în mediul studențesc: cunoașterea patrimoniului bisericesc, voluntariatul, proiectele științifice și educaționale. Pentru anul 2020 sunt planificate cursuri de pregătire a capelanilor în medul universitar și crearea unei mișcări a tinerilor la nivel patriarhal.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la lucrările conferinței a participat prot. Octavian Moșin, președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova.

sursa https://octavianmosin.info/


Articole postate de același autor
190

Grijă permanentă a Bisericii față de cei îndurerați

La data de 4 februarie, cu binecuvântarea ierarhului Orheiului, PS Siluan, Vicar mitropolitan, Președintele Sectorului Asistenta Socială și Caritate al Vicariatului de Orhei,  prot. Leonid Sîrghi, însoțit pr. Victor Casian, parohul bisericii din s. Zorile și enoriașii acestuia, au vizitat azilul din sat Susleni, r-ul Orhei. Adevărata măsură a iu­bi­rii creștine sunt compasiunea, dărui­rea și […]