Circa două mii de creștini au participat la Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în jurul orașului Soroca

1017

În după amiaza Duminicii a VI-a după Cincizecime, 24 iulie 2022, mulțime de credincioși din partea de nord a Țării și nu numai, s-au adunat la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca unde, Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan însoțit de preoți și credincioșii adunați în număr mare, au pornit în procesiune cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în jurul orașului Soroca.

S-au împlinit patru ani de tradiție pentru or. Soroca de când Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” este mijlocitoare pentru toți cei ce pășesc meleagurile Sorocene.

„Astăzi începe praznicul celebrării Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”. Prin această Procesiune cu Icoana Maicii Domnului în jurul orașului nostru, Soroca, cu participarea a mulțime de credincioși de fapt, începe Sărbătoarea duhovnicească a Icoanei.

Ne rugăm pentru pacea în Țara noastră, pentru iertarea păcatelor, ne rugăm ca Dumnezeu să dăruiască ploaie pământului, seceta aceasta din Țară este determinată de seceta din sufletele noastre, nu ne rugăm, nu conștientizăm valoarea spiritualității, a Ortodoxei în viața noastră.

Luni, 25 iulie, cu bucurie duhovnicească la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” se va săvârși liturghia praznicală consacrată cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Tricherusa”  („Cea cu trei mâini”).” a menționat Preasfinția Sa.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1023

Blândul și preaînțeleptul păstor, Sfântul Ierarh Dionisie, prăznuit la Mănăstirea Suruceni

„Cu glas de mulțumire să slăvim astăzi pe Hristos, Cel minunat întru Sfinții Lui, Care a dăruit Bisericii Sale pe purtătorul de Dumnezeu Ierarh Dionisie, chip al blândeții, pildă a înfrânării, dreptar al sfințitei slujiri, apostol neobosit care, spre folosul duhovnicesc al credincioșilor, a cutreierat cetățile și satele, povățuind pe toți cu dragoste părintească, iar […]