Circa două mii de creștini au participat la Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în jurul orașului Soroca

598

În după amiaza Duminicii a VI-a după Cincizecime, 24 iulie 2022, mulțime de credincioși din partea de nord a Țării și nu numai, s-au adunat la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca unde, Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan însoțit de preoți și credincioșii adunați în număr mare, au pornit în procesiune cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în jurul orașului Soroca.

S-au împlinit patru ani de tradiție pentru or. Soroca de când Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” este mijlocitoare pentru toți cei ce pășesc meleagurile Sorocene.

„Astăzi începe praznicul celebrării Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”. Prin această Procesiune cu Icoana Maicii Domnului în jurul orașului nostru, Soroca, cu participarea a mulțime de credincioși de fapt, începe Sărbătoarea duhovnicească a Icoanei.

Ne rugăm pentru pacea în Țara noastră, pentru iertarea păcatelor, ne rugăm ca Dumnezeu să dăruiască ploaie pământului, seceta aceasta din Țară este determinată de seceta din sufletele noastre, nu ne rugăm, nu conștientizăm valoarea spiritualității, a Ortodoxei în viața noastră.

Luni, 25 iulie, cu bucurie duhovnicească la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” se va săvârși liturghia praznicală consacrată cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Tricherusa”  („Cea cu trei mâini”).” a menționat Preasfinția Sa.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1135

Jertfeşte totul pentru plinirea poruncilor evanghelice

Atunci când vei purcede la plinirea poruncilor Evangheliei, cu îndărătnicie se vor împotrivi la aceasta stăpânii inimii tale. Aceşti stăpâni simt starea ta trupească, în care te afli supus trupului şi sângelui, şi duhurile căzute, a căror ţară supusă este starea trupească a omului. Cugetarea trupească, dreptatea ei şi dreptatea duhurilor căzute îţi pretind să […]


Foto