Pomenirea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, cinstită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

867

Sîmbătă, 25 decembrie 2021, când se face și pomenirea Sfântului Ierarh Spiridon, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul slujitorilor și credincioșii prezenți, au adus lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire, dar și rugăciuni de laudă Sfântului Ierarh Spiridon, pentru ajutorul ce îl dă credincioșilor și mijlocirea ce-o face înaintea lui Dumnezeu pentru omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Ierarhului, Prot. Ștefan Rîmbu, Cleric al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvânt predicatorial, în care a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Ierarh Spiridon.

La final, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți omagiații zilei, dorindu-le tuturor mântuire și ajutor de la Dumnezeu, dar și ocrotire de la Sfântul Ierarh Spiridon.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe toți credincioșii să petreacă aceste două săptămâni, rămase până la Nașterea Domnului, cât mai creștinește, făcând faptele creștinești, care pe Dumnezeu îl bucură, iar pe noi ne mântuiesc.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
1406

O familie bogată, cu 16 copii

Unii numără bogăția în bani, iar alții… în copii. În familia preotului Lazarev din Ceadîr-Lunga, cresc 16 copii, inclusiv unul adoptiv. Familia numeroasă este un exemplu de dragoste și armonie între părinți și copii, dar și între frați și surori. Sursa: jurnaltv.md