Sfânta Liturghie și sfințirea mică a apei, de Izvorul Tămăduirii, săvârșite la Mănăstirea Hîncu

729

Vineri, 29 aprilie 2022, când este cinstită Icoana Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” – Hîncu.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de Egumena Parascheva (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, de soborul slujitorilor, de obștea mănăstirii și credincioșii prezenți.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au coliturghisit slujitorii Arhim. Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală, Arhim. Pavel (Tabacari), Duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu, Arhim. Spiridon (Marin), Starețul Sfintei Mănăstiri Hîrbovăț, Arhim. Spiridon (Jalbă), Starețul Sfintei Mănăstiri Veverița, dar și alți slujitori.

În timpul Sfintei Liturghii, oficiate în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, aflată la subsolul Catedralei „Sf. Ap. Petru și Pavel”, Ierarhul, slujitori și credincioșii  prezenți, au înălțat rugăciuni de sănătate sufletească și trupească, pentru toți cei aflați în momente de boală și suferință, fiind cinstită și Maica Domnului, cerându-i-se ajutorul în momentele de boală.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a săvârșit, așa cum prevede rânduiala tipiconală, sfințirea apei mici, folositoare pentru momentele de boală.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre istoria acestei sărbători, explicând totodată și importanța slujbei de astăzi și a sfintei aghesmei.

După aceasta, Ierarhul a felicitat obștea mănăstirii, dar și pe toți credincioșii prezenți cu sfintele Sărbători Pascale.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
3482

Biserica “Sf. Treime” din Larga – o bijuterie arhitecturală unică din Republica Moldova. Cum poţi ajunge acolo

Iunie. 2020. Larga. Briceni. La distanță de circa 250 km de Chișinău, pe ținuturile nordice ale Moldovei, veți putea găsi un deosebit monument de arhitectură, Biserica din lemn “Sfânta Treime”. Ajunși pe meleagurile lărgene, Aleea Teilor va fi un indicator la intrarea în comuna Larga. În centrul satului, situată între Primăria Larga și Centrul de plasament “Ami”, […]