Pelerinaj la Mănăstirea Căpriana pentru copiii de la Centrul de Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități „Atenție”

788

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate în parteneriat cu Agenția Panda Tur a organizat un pelerinaj social pentru copiii de la Centrul de Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități „Atenție” din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Acțiunea a avut loc în ziua de luni, 18 aprilie 2022. La acest pelerinaj au participat peste 20 de copii, însoțiți de mamele lor și de Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

Tinerii pelerini au vizitat mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r-nul Strășeni.

În cadrul vizitei, pelerinii s-au închinat și s-au rugat în bisericile mănăstirii, s-au închinat la sfintele moaște ale Sf. Ier. Gavriil, au aflat mai multe informații despre istoricul mănăstirii și viața monahală, relatate de către pr. ierom. Haralambie, iar la final, au vizitat Muzeul mănăstirii, care găzduiește piesele recuperate în anul 2016 din cripta Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

De asemenea, copiii s-au bucurat de ospitalitatea părintelui stareț Filaret al Mănăstirii Căpriana, care le-a oferit o mică gustare și dulciuri.

La final, copiii și părinții au fost extrem de bucuroși și uimiți de frumusețea așezământului monahal, încărcându-se astfel duhovnicește și sporind în dreapta credință, exprimându-și totodată dorința de a mai efectua astfel de pelerinaje.

Pelerinajul a avut scopul de a le insufla copiilor și tinerilor valorile perene ale credinței creștine. Ei au fost îndemnați să-și coordoneze viața după principiile morale propovăduite de Biserica străbună și să cunoască trecutul istoric și cultural al poporului nostru.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
866

Sfințirea pietrei de temelie a noii biserici din satul Zăbriceni

În după amiaza zilei de Duminică, 12 iunie 2022, Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, a oficiat slujba de sfinţire a locului și a pus piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici cu hramul „Pogorîrii Sfîntului Duh” în satul Zăbriceni, raionul Edineț. La acest eveniment important din viaţa parohiei Zăbriceni a luat parte […]