A avut loc prezentarea broșurii Sufletul Moldovei Creștine – Mănăstiri și schituri – broșură și ghid video pentru pelerini

1019

Miercuri, 28 aprilie, la Reședința mitropolitană a avut loc prezentarea broșurii Sufletul Moldovei Creștine – Mănăstiri și schituri – broșură și ghid video pentru pelerini.

Evenimentul a avut loc în prezența ÎPS Mitropolit Vladimir și cu participarea ostenitorilor acestei lucrări: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea din Capitală și a Dl Serghei Morozan.

Lucrarea este editată într-un format accesibil celor aflați în călătorie, atât pelerinilor, cât și turiștilor. Ghidul Mănăstirilor și schiturilor reprezintă un instrument informativ care sintetizează date despre sfintele vetre monahale din țara noastră.

Pelerinajul este o constantă a umanității și o șansă de îmbogățire spirituală. Drumul către locașurile de închinare și întâlnirea cu oameni și locuri prin care simțim lucrarea lui Dumnezeu în viața lumii sunt întotdeauna încununate de bucurie fi binecuvântare.

Acest ghid este o încercare de a deschide noi raze de lumină către toate mănăstirile și schiturile autohtone – adevărate tezaure de patrimoniu sacru, cu sfinte moaște și icoane făcătoare de minuni, care ajută pe oameni să cultive de-a lungul vieții legătura de rugăciune cu sfinții, „prietenii și casnicii lui Dumnezeu.

La finalul prezentării, Mitropolitul Vladimir a apreciat efortul celor care au muncit la acest ghid destinat pelerinilor, menționând următoarele: „Ne rugăm Domnului Hristos, tainicul Călător pe drumul spre Emaus cu Luca și Cleopa, să binecuvânteze pe toți pelerinii și să-i ajute să descopere sufletul Moldovei – sfintele noastre Mănăstiri și să le dăruiască bucuria întâlnirii omului cu Dumnezeu, Izvorul vieții și fericirii eterne.

Sfintele Mănăstiri în toate timpurile și-a păstrat existența prin rugăciunile fierbinți ale slujitorilor Domnului și datorită oamenilor de bună credință. Să purtăm de grijă acestor comori duhovnicești”.

DVD-ul atașat la Ghidul Pelerinului Ortodox conține secvențe video cu 57 de așezări monahale din cuprinsul BOM și este disponibil în limbile: română, rusă, engleză, franceză, italiană.

Ghidul Pelerinului Ortodox se poate procura de la Magazinul Mitropoliei din str. București 119 și de la Centrele eparhiale.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md

 


Articole postate de același autor
1494

„Dintre cei născuţi din femeie nu s-a sculat nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul” Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul prăznuită la Mănăstirea Curchi

Proorocule şi Înaintemergătorule al venirii lui Hristos, după vrednicie a te lăuda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; că nerodirea celeia ce te-a născut şi amuţirea părintelui tău s-a dezlegat, întru slăvită şi cinstită naşterea ta şi Întruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovăduieşte. (Troparul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul) […]