Curs de instruire inițială pentru solicitanții la funcția de asistent parental profesionist din mun. Chișinău

110

În perioada 06-14 aprilie 2022, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM și Serviciul de asistență parentală profesionistă a DGPDC din mun. Chișinău au organizat și desfășurat cursul de instruire inițială pentru solicitanții la funcția de asistent parental profesionist din mun. Chișinău.

La deschiderea cursului de instruire au participat: Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, Dna Diana Guțu, specialist DIAA din cadrul DGPDC și specialiști ai SAPP.

Procesul de instruire al celor 15 participanți a avut loc la Centrul „Atenție” din Capitală și a cuprins subiecte fundamentale despre plasament, precum: necesitățile copilului, statutul legal al SAPP, identitatea copiilor, comportamentul, contactul cu familia biologică, atașamentul, separarea și pierderea, ș. a.

La încheierea cursului de instruire, Serviciul de asistență parentală profesionistă a adus sincere mulțumiri, atât managerului Centrului „Atenție”, Dna Tamara Blanari  pentru găzduire, cât și Dlui Serghei Crudu, Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului bucuria tuturor celor necăjiți” pentru implicare și suportul oferit în desfășurarea cursului de instruire, exprimându-și speranța la o colaborare frumoasă și în continuare.

De asemenea, solicitanții au primit certificatele de participare la instruire, care au fost înmânate de către șeful DGPDC, Dl Sergiu Oceretnîi și Dna Olga Zaharia, șef DIAA din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Cursul de instruire inițială a avut loc după încheierea Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști cu genericul: „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist!”, desfășurată sub egida Primăriei Chișinău în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, și realizată de către Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, mun. Chișinău.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2208

Sfaturi pentru mamele însărcinate de la Sfântul Porfirie Kafsokalivitul

Odată Părintele i-a spus unui pediatru: „Să le spui mamelor să simtă cât de mult le-a cinstit Dumnezeu, care le-a învrednicit să devină mame. Din momentul în care poartă în pântece embrionul conceput, au o a doua viață. Să vorbească pruncului încă nenăscut și să-l mângâie, prin propriul lor pântece, iar fătul va simți mângâierea […]


Foto