Patriarhul Ilia: Omul poate deveni autodistructiv fără credinţa în Domnul

1037

În pastorala de Paști, Preafericitul Părinte Ilia a vorbit despre pericolul ateismului, menţionând că acest „val s-a consolidat la nivel mondial” şi a devenit „clar modul în care omul poate fi ușor degradat, poate deveni neînţelept și autodistructiv fără credința în Domnul”.

Pastorala a fost citită credincioşilor georgieni duminică în Catedrala din Tbilisi, anunţă Biserica Georgiei pe contul de Instagram.

Patriarhul Georgiei a afirmat că este important să existe comunicare şi legătură spirituală cu Dumnezeu şi să citim Biblia.

De asemenea, el a atins o problemă des întâlnită în societatea contemporană, şi anume relaţiile dintre generaţii.

Preafericirea Sa a explicat că acestea vor fi mereu problematice până când ambele părţi vor observa aspectele deficitare şi vor învăţa unii de la alţii.

„Este necesar pentru dezvoltarea fiecărei ţări”, a spus Preafericirea Sa.

În ceea ce priveşte sentimentul de iubire, Patriarhul Georgiei a specificat că relaţiile unde există mândriei, invidie, beţie şi adicţie de droguri nu pot fi considerate ca fiind bazate pe dragoste din moment ce reprezintă, de fapt, sclavie faţă de patimi şi păcate.

sursa basilica.ro


Articole postate de același autor
12615

Singurătatea de dincolo de mormânt

Mai demult mergeam la o doamna romanca bolnava de cancer dintr-un spital cu boli terminale si in salon cu ea era o alta doamna, americanca, la care in fiecare zi venea in vizita fiica ei si ii facea unghiile, ii coafa parul. Si am intrebat-o pe fiica: „Doamna, dumneata faci un sacrificiu extraordinar; desi ai […]


Foto