Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Arhiepiscopului Pimen

777

Părintele Patriarh Daniel a oficiat duminică după amiază o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Pimen la mormântul acestuia de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

I-au fost alături în rugăciune Părintele Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Părintele Arhimandrit Nectarie Clinci, Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, și părinți din obștea acestui sfânt așezământ.

Arhiepiscopul Pimen a trecut la cele veșnice în 20 mai 2020, la vârsta de 91 de ani, după o lună de luptă cu coronavirusul SARS-Cvo-2. Vestea plecării lui la Domnul a emoționat românii, care urmăriseră implicarea Arhiepiscopiei Sucevei, pe care ierarhul o păstorea, în gestionarea crizei COVID-19.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
3415

„Va fi vai de cei care se poartă printre oameni în chip smintitor”

Sfântul Apostol Iuda vesteşte că va fi vai de cei care se poartă printre oameni în chip smintitor, se îngraşă benchetuind fără frică de Dumnezeu, clocotesc de spurcăciuni, umblă după poftele lor, rostesc cuvinte pline de trufie şi se rup din unirea credinţei. Vai! Căci iată, vine Domnul, însoţit de zecile de mii de îngeri […]


Foto