Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Arhiepiscopului Pimen

1175

Părintele Patriarh Daniel a oficiat duminică după amiază o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Pimen la mormântul acestuia de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

I-au fost alături în rugăciune Părintele Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Părintele Arhimandrit Nectarie Clinci, Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, și părinți din obștea acestui sfânt așezământ.

Arhiepiscopul Pimen a trecut la cele veșnice în 20 mai 2020, la vârsta de 91 de ani, după o lună de luptă cu coronavirusul SARS-Cvo-2. Vestea plecării lui la Domnul a emoționat românii, care urmăriseră implicarea Arhiepiscopiei Sucevei, pe care ierarhul o păstorea, în gestionarea crizei COVID-19.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
460

De sărbătoarea mariologică – Acoperământul Maicii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova

Vineri, 14 octombrie 2022, de sărbătoarea mariologică – Acoperământul Maicii Domnului, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta Liturghie  în biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au […]