Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Arhiepiscopului Pimen

275

Părintele Patriarh Daniel a oficiat duminică după amiază o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Pimen la mormântul acestuia de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

I-au fost alături în rugăciune Părintele Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Părintele Arhimandrit Nectarie Clinci, Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, și părinți din obștea acestui sfânt așezământ.

Arhiepiscopul Pimen a trecut la cele veșnice în 20 mai 2020, la vârsta de 91 de ani, după o lună de luptă cu coronavirusul SARS-Cvo-2. Vestea plecării lui la Domnul a emoționat românii, care urmăriseră implicarea Arhiepiscopiei Sucevei, pe care ierarhul o păstorea, în gestionarea crizei COVID-19.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1506

Semnificaţia binecuvântării din începutul Sfintei Liturghii

De ce începe astfel preotul? Ce vrea să spună? Înaintea noastră Hristos ne deschide o vedere minunată; ni se prezintă o priveliște cerească. Așa cum atunci când mergi la un magazin și îți deschide negustorul topul de stofă și-l vezi, îl prinzi cu mâna, probezi rezistența lui, vezi frumusețea lui și spui „Pe acesta îl […]