A trecut la cele veșnice Protoiereul Mihail Dubenco, parohul bisericii ,,Sf. Ier. Nicolae” din satul Drăgănești, raionul Sîngerei

876

Mesajul de condoleanțe al Preasfințitului Marchel în legătură cu trecerea la cele veșnice a Protoiereului Mihail Dubenco, parohul bisericii ,,Sf. Ier. Nicolae” din satul Drăgănești, raionul Sîngerei:

Cu multă tristețe am primit vestea trecerii din această viață a Părintelui Mihail Dubenco parohul bisericii ,,Sf. Ier. Nicolae” din satul Drăgănești, raionul Sîngerei.

Plecarea lui dintre noi înseamnă o grea pierdere pentru dumneavoastră, familia sa, dar și pentru credincioșii pe care i-a păstorit.

Preot harnic și duhovnicesc, înzestrat cu simț practic și liturgic deosebit, părintele Mihail a fost un mare iubitor al slujirii Sfîtului Altar și al oamenilor. El rămîne un exemplu,  prin modul în care a înțeles că slujirea lui Hristos trebuie însoțită de dăruirea de sine, de slujirea aproapelui și de dragostea față de Biserica Sa.

Lucrarea Părintelui Mihail, făcută cu dragoste pentru Biserica lui Hristos, i-a adus prețuirea celor care l-au cunoscut și recunoștința celor pe care i-a slujit, fiind pentru ei mîinile iubirii milostive a lui Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor.  Păstrăm vie amintirea Părintelui Mihail Dubenco.

Adresăm condoleanțele noastre familiei îndurerate, creștinilor și tuturor celor ce l-au cunoscut pe acest mare duhovnic și ne rugăm Mîntuitorului Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească sufletul robului Său Părintele Mihail, în lumina cea neînserată a Împărăției Sale, unde drepții ca luminătorii strălucesc, să mîngâie familia îndoliată și pe toți cei care azi sunt întristați de plecarea sa dintre noi.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,

†  MARCHEL

Episcop de Bălți și Fălești

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor

Foto