Sfințirea bisericii din Corpaci: „Această casă Duhul Sfânt a înnoit-o!”

1648

Sărbătoare de suflet pentru locuitorii din Corpaci, Edineț! După mai mulți ani în șir, în care nu au avut o biserică în sat, creștinii din această localitate, s-au bucurat de sfințirea unui Sfânt Locaș, cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe”, în chiar ziua Ocrotitorului ceresc.

Sfințirea Sfintei Mese și a bisericii, a fost oficiată de ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, însoțit de un numeros sobor de preoți, cu participarea creștinilor.

Creștinii s-au bucurat nespus de acest eveniment, dar și-au amintit și de vechea lor biserică, ruinele căreia am mers să le căutăm împreună cu câțiva locuitori din sat, pe malul Prutului, acolo unde s-a aflat vechea localitate Corpaci.

 

Emisiunea „Cuvintele Credinței” din 30 mai 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
1239

Să ne rugăm mai mult și să nu neglijăm puterea postului ‒ Părintele Ioil Gheorghiu

Pentru înnoirea vieţii duhovniceşti, Părintele Ioil Gheorghiu spunea: – Viaţa duhovnicească nu se poate reînnoi decât prin multă rugăciune, prin duhovnici buni, prin părăsirea grijilor pământeşti şi prin mare nevoinţă pentru cele duhovniceşti, cerând harul şi mila lui Dumnezeu. Însă acolo unde stăpânesc patimi ca: mândria, dezbinarea, grija vieţii pământeşti, traiul bun şi odihna, nimic nu se poate […]