Sfințirea bisericii din Corpaci: „Această casă Duhul Sfânt a înnoit-o!”

549

Sărbătoare de suflet pentru locuitorii din Corpaci, Edineț! După mai mulți ani în șir, în care nu au avut o biserică în sat, creștinii din această localitate, s-au bucurat de sfințirea unui Sfânt Locaș, cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe”, în chiar ziua Ocrotitorului ceresc.

Sfințirea Sfintei Mese și a bisericii, a fost oficiată de ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, însoțit de un numeros sobor de preoți, cu participarea creștinilor.

Creștinii s-au bucurat nespus de acest eveniment, dar și-au amintit și de vechea lor biserică, ruinele căreia am mers să le căutăm împreună cu câțiva locuitori din sat, pe malul Prutului, acolo unde s-a aflat vechea localitate Corpaci.

 

Emisiunea „Cuvintele Credinței” din 30 mai 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
4419

Pentru o căsătorie fericită, ambii soți trebuie să fie împliniți

Relația dintre soț și soție este foarte diferită de perioada romantică a „îndrăgostirii”, care funcționează ca un val uriaș ce ridică barca de pe nisip. În relația soț-soție, fiecare dintre parteneri renunță la ego-ul său. Persoana devine doar o parte dintr-un nou întreg. Pentru a fi fericiți, ambii trebuie să fie fericiți; dacă unul este nefericit, […]


Foto